BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  DÜNYA

Bağımsızlık Günü coşkuyla kutlandı

Gürcistan’da, 26 Mayıs Bağımsızlık Günü coşkuyla kutlandı. Başkent Tiflis’te yapılan etkinliklerde askeri geçit yapılmazken, bunun yerine Sa...

Abone ol

Gürcistan’da, 26 Mayıs Bağımsızlık Günü coşkuyla kutlandı. Başkent Tiflis’te yapılan etkinliklerde askeri geçit yapılmazken, bunun yerine Savunma Bakanlığı tarafından farklı etkinlikler düzenlendi.
Birçok ana cadde Bağımsızlık Günü nedeniyle trafiğe kapatılırken, ülke yöneticileri de yapılan etkinliklerde hazır bulundu. Tiflis Özgürlük Meydanı’nda birçok gösteri ve halk oyunları yapılırken halkın yoğun katılımı da gözlerden kaçmadı. Gürcistan’daki tüm şehirlerde de orkestralar eşliğinde kutlamalar yapılırken İçişleri Bakanlığı da başkent Tiflis başta olmak üzere birçok kentte farklı etkinliklerde bulundu. Yerel saatle 21.30’a kadar sürmesi beklenen kutlamalarda akşam saatlerinde ise havai fişek gösterileri yapılması bekleniyor. Gürcistan, Çarlık Rusya’sının 1917’de Ekim Devrisi sonrası yıkılmasıyla 1918 yılında bağımsızlığını ilan ederek Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti adında kurulmuştu.
(İHA)