BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  DÜNYA

Barzani: Bağımsız Kürt devleti yolda!

Giderek gerilen Bağdat ve Erbil ilişkileri Irak Kürtlerini yol ayrımına sürüklerken Mesut Barzani "Bağımsız Kürt Devleti yolda” açıklaması yaptı...

Abone ol

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Erbil-Bağdat ilişkilerinde yaşanan sorunları Sky News televizyonunun Arapça servisine değerlendirdi. Barzani, “Bağımsız Kürt Devleti yolda” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle merkezi Bağdat Yönetimi arasındaki petrol anlaşmazlığından çıkan kriz sürüyor. İki başkent arasındaki sorunlar liderlerin açıklamalarına da yansıyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani İngiliz Sky News televizyonu’nun Arapça servisine konuştu.

Erbil ile Bağdat Hükümetleri arasında yaşanan bütçe krizi ve petrol taşımacılığından kaynaklanan sorunları değerlendiren Barzani, “Kürdistan bölgesi ile Irak arasındaki ilişki konfederalizme doğru gidiyor” dedi.

Barzani, “Konfederalizmden bir sonraki adımın da bağımsız Kürt Devleti olacağını” söyledi.
Kürdistan bölgesi ile Irak merkezi hükümeti arasında kamu çalışanları ile peşmergelerin maaşlarının kesilmesi ve Türkiye üzerinden yapılan petrol sevkiyatındaki anlaşmazlık nedeniyle kriz yaşanmıştı.
Erbil ile Bağdat arasında birçok görüşme yapılmasına rağmen sorunlar çözülebilmiş değil.
Barzani’nin Sky News haber kanalına yaptığı açıklama, siyasi gözlemciler tarafından Erbil ile Bağdat arasındaki sorunun derinleştiği biçiminde değerlendirildi.