BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bağımsız Kürdistan mı geliyor? Şoke eden haberler var

Bağımsız Kürdistan mı geliyor? Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, BM Genel Sekterine açık açık bunu söyledi. İngiltere'den de destek geldi. Flaş gelişmeler var.

Abone ol

MUSUL'daki Kürt bayrağı kararının ardından Kürtler bağımsızlık için düğmeye bastılar. Flaş gelişmeyi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani bizzat ilan etti. Barzani, yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini söyledi.

Barzani bu açıklamayı, BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyeti kabul ettiğinde dile getirdi. Görüşmede Guterres ve Barzani, IKBY'nin kaderini tayin edecek "bağımsızlık referandumunu" ele aldı.

BİZDEN DUYUN
Barzani'nin görüşmede BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyete 'bizden duyun' diyerek bağımsızlık için atacakları adımı  "Yakın bir gelecekte referandum yapacağız. Bütün dünya Kürdistan halkının isteği ve geleceğini tayin etme kararından haberdar olsun" sözleriyle açıkladığı öğrenildi.

KÜRT SİTESİNDEKİ AÇIKLAMA
Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami ise Barzani'nin BM Genel Sekreterine, "Bizden duymanızı istiyorum, en yakın zamanda referandum yapacağız. Bu isteğimizi anlayışla karşılamanız bizi mutlu eder" ifadesini kullandığını söyledi.

İNGİLTERE : KÜRTLER BAĞIMSIZLIĞA LAYIK
Kürtler Irak'ta bağımsız devlet için adım atmaya hazırlanırken, İngiltere'den de destek aldılar. İngiltere'nin Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Chrales Tannock, “Eğer kendi kaderini tayin hakkı ve bağımsız devlet kurmaya layık bir halk varsa o da dirençli Kürt halkıdır” dedi.

Bu açıklama Mesud Barzani'nin bağımsız referandumu sonrasında gelince dikkat çekici oldu.