BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Bağımsız Filistin'i Papa'dan istediler

Filistinliler, Papa'dan bağımsız Filistin'in kurulması için girişimlerde bulunmasını istediler.

Abone ol

Batı Şeria’da yaşayan Hıristiyan bir grup, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'a, İsrail işgali altındaki Filistinlilerin yaşadığı sorunları içeren bir mektup verdi. Mektupta, Filistin'in bağımsızlığı için Papa'dan girişimde bulunması talep edildi.

MEKTUPTA NE İSTENDİ? 

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Kudüs’ün güneyindeki Beytullahim kentinde yer alan Devlet Başkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Kudüs ile Gazze Şeridi’nden gelen 7 Filistinli Hıristiyan’dan oluşan grup Papa’ya, "İsrail işgali altındaki topraklarda Filistinlilerin yaşadığı acı, sıkıntı ve kahrı" içeren bir mektup sundu.

PAPA'YA 'FİLİSTİN'İN YANINDA OL' ÇAĞRISI

Mektupta Papa’ya, işgali sonlandırması ve dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi insanların barış, istikrar ve hürriyet içerisinde yaşadığı bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için girişimde bulunması çağrısı yapıldı. Papa’nın Filistin’e, uluslararası Filistin halkıyla dayanışma yılı olan 2014’te ziyaret gerçekleştirdiği hatırlatılan mektupta, Franciscus'un barış topraklarında hürriyet, sevgi ve barışa susamış Filistin halkının yanında durması gerektiği kaydedildi.