BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Bağdat'ta kıyamet kopuyor: 36 ölü!

Irak'ın başkenti Bağdat’ta Şiilerin yaşadığı bölgede bomba yüklü dört araç patlatıldı. En az 36 kişi öldü, 98 de yaralı var.

Abone ol

Irak’ın başkenti Bağdat’ta çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bölgede üst üste saldırılar oldu. Önce kuzeydeki Talibiye’de bomba yüklü araç bir restoranın yakınlarındaki askeri kontrol noktasında patlatıldı. Bundan dakikalar sonra başkentin batısındaki Dulai’de arabaya yerleştirilen bombalar infilak etti. Daha sonra da Şii bölgesi Şaula’da havan topu saldırıları oldu. Hürriye’de de yine bomba yüklü bir araç patlatıldı. Patlamaların sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Son olarak iki gün önce çoğunluğu Şii olan Kazimiye bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 18 kişi ölmüştü.

Iraklı Şiilerin partisi Bedir Tugayı’ndan Kerim Nuri, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Şiilerle savaş için açıklama yaptığını ve “Sizi evinizde hedef alacağız” dediğini aktardı.

Irak'taki IŞİD ilerleyişiyle ilgili konuşan Irak Başbakanı Haydar İbadi, Bağdat’ın güvende olduğunu ve “teröristlerin buraya ulaşamayacağını” söylemişti.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD örgütünün 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlenmişti.
IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.
ABD güçleri Ağustos ayında IŞİD'in Irak'taki mevzilerini hava saldırılarıyla vurmaya başlamıştı.