BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Bağdat Caddesi'ndeki tecavüze protesto

İstanbul'da üniversiteyi kız öğrenciye yönelik cinsel saldırı, Bağdat Caddesi'nde protesto edildi. Bir grup gösterici, pankart astı yaşananlara tepki gösterdi.

Abone ol

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, Kadıköy'de 19 yaşında bir genç kızın tecavüze uğramasını gösteriyle kınadı. Basın açıklaması yapan grup, Bağdat Caddesi'ne "Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmıyoruz" yazılı pankart astı.

Şaşkınbakkal ışıklar mevkiinde saat 20.30 sıralarında toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi yaklaşık 50 kadın, “Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmıyoruz" yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı.

Alkışlar ve ıslıklarla tecavüz olayına tepki gösteren grup adına, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim basın açıklaması yaptı.

PANKART ASTILAR

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, caddede bulunan ışıklara eylem sırasında açtıkları pankartı astı.

Öte yandan, bu eylem öncesinde de, İlerici Kadınlar Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 20 kadın da, Bağdat Caddesi'nin bir şeridini kapatarak sloganlar attı ve yaşanan cinsel saldırıya tepki gösterdi.