BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda klimalı iftar çadırı

Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı hizmetleri kapsamında yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Abone ol

Bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip iftar çadırı, vatandaşların rahat bir iftar yemeği yemesi için 10 adet büyük klima ile soğutulacak.

İftar yemeğini yiyenler çadırda yapılacak çeşitli etkinliklerle Ramazan coşkusunu yaşayacak.

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala belediyeler hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Her yıl kapsamlı bir şekilde Ramazan ayına hazırlanan Bağcılar Belediyesi bu yılda "İftar Çadırı İrfan Çadırı" geleneğini sürdürdü.

İnönü Mahallesi'nde Ramazan kompleksi kuran Bağcılar Belediyesi, her gün yaklaşık 3 bin kişinin iftar yapacağı çadırı tanıttı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan hizmetleri ile ilgili olarak "Bu yıl Belediye olarak 14. Etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Bu yılda Ramazan ayına coşkulu ve birbirinden güzel programlarla hazırlandık. Klimalı ortamda iftarını yapan vatandaşlarımız her gün bir radyocunun sunacağı programlarla eğlenecek. Ramazan programları içerisinde konferanslar, konserler, kültürel etkinlikler ve Ramazan'ın öneminin anlatıldığı paneller düzenlenecek." dedi.

Bağcılar Belediyesi olarak bir çadır kurmakla yetinmediklerine dikkat çeken Çağırıcı, Ramazan çadırının yanında alış veriş çarşıları, çocuklar için oyun parkları ile lunaparkların kurulduğunu söyledi. Ramazan ayında Bağcılar halkının en çok uğrayacağı yer olması beklenen Ramazan kompleksinin 30 adet güvenlik kamerası ile izleneceği bildirildi.

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerini tanıttığı programa katılan Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul'da ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere hükümetin sağladığı yardımları dağıtacaklarını söyledi.

Yaklaşık bin aileye para yardımında bulunacaklarını ifade eden Yurdakul, bunu geliştirdikleri kart sistemi ile yapacaklarını belirtti. Kart sistemi ile yardım alan ailelerin rencide edilmeden yardım alacağını anlatan Yurdakul, "Vatandaşa vereceğimiz banka arktı ile vatandaş bankadan hesabına yatırılan parayı alacak. Kuyruk derdi ve afişe olma korkusu ortadan kalkacak." diye konuştu.