BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  SAĞLIK

Babasızlık en çok onları vuruyor!

Babanın yokluğu genç kızları olumsuz etkiliyor.

Abone ol

Uzmanlara göre babanın yokluğu genç kızlar arasında riskli cinsel davranışların gelişmesine yol açıyor.

Çocukluk döneminde babasız büyüyen genç kızların karışık cinsel davranışlar gösterebileceği iddia edildi. Texas Christian Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada 64 kız öğrenci ile mülakat yapıldı. Araştırmada öğrencilere baba-kız bağı ve cinsel davranışları hakkında değişik sorular soruldu. Bu sorular arasında kondom kullanımı ve ilişkiye girme sıklığı da vardı.

Uzmanlar araştırma sonunda istikrarsız veya hiç baba-kız ilişkisi olmayan genç kızların bekaretini daha erken kaybetme ve riskli denebilecek cinsel davranışlarda bulunma eğiliminin yüksek olduğu bulundu.

Araştırmaya öncülük eden Danielle DelPriore bulgularının bundan önce yapılmış araştırmaların savlarını desteklediğini söyledi. Katılımcıların yarısı biyolojik babalarının yaşamlarında olmamasının önemli bir olay olarak tanımladı.

Diğer grup babasının fiziksel ve psikolojik olarak var olduğunda yaşanan olayları detaylarıyla anlattı. DelPriore ve ekibi araştırmalarının ebeveyn yokluğunun genç kızlarda ne gibi değişik davranışlar oluşturduğunu açığa çıkarmak olduğunu söyledi. Bulgularında genç kızların riskli cinsel davranış eğiliminin baba yokluğunda daha fazla olduğunu belirten DelPriore bunun için çok fazla deneysel kanıt elde ettiklerini kaydetti.

ABD'de yapılan bu araştırma Journal of Personality and Social Psychology dergisinde yayımlandı.