BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Babasını 2 yıl sonra ilk kez görecekti

Başka birine benzettikleri için döverek öldürülen adamın hikayesi acı dolu... Kızıyla 2 yıl sonra ilk kez görüşecekmiş.

Abone ol

Bayramın üçüncü günü, 7 kişi tarafından dövülerek öldürülen Eyüp Yayla'nın kızı Elif: 2 yıl sonra babamı ilk kez görecektim. "Morgda" dediklerinde şaka sandım

Bayramın üçüncü günü sabaha karşı İstanbul Bostancı sahilindeki bir restoranın önünde dövülerek öldürülen Eyüp Yayla, arkasında gözü yaşlı bir kız çocuğu bıraktı. 15 yaşındaki Elif'in en büyük üzüntüsü ise onu son bir kez görememek: "Onu en son iki yıl önce görebilmiştim. Bayramın üçüncü günü birlikte gezecektik. Ondan telefon beklerken polis amcalar arayıp öldüğünü söyledi."

Annesiyle babasının, o daha 2 yaşındayken ayrıldığını belirten küçük Elif, babasının varlığından 6 yaşında haberdar olduğunu söylüyor: "O günden bu güne birkaç kez yüzyüze, birkaç kez de telefonla görüştük. En son 2 sene önce görüşmüştük. Bayramın ikinci günü görüşecektik, biz karşıya gideceğimiz için o gün görüşemedik. Bayramın üçüncü günü babamdan telefon beklerken polis amcalar aradı. 'Baban öldü, şu anda morgda' dediler. Şaka yapıyorlar sandım. Kahkaha atacak sandım. Ancak morgda görünce inandım. Sabaha karşı 4.30'da hastaneye kaldırmışlar. 12.30'a kadar yaşamış babam. O kadar saat bize ulaşamamışlar. Ulaşabilselerdi keşke. Babamı son kez görebilirdim o zaman."

'KAÇARAK EVLENMİŞTİK'

Elif'in annesi Rabia Manisa ise eşiyle kaçarak evlediklerini belirtip şöyle dedi: "Anlaşamadık... Ailemin yanına taşındım. Uzun zaman ondan haber alamadım. Ara sıra telefon edip kızını soruyordu. En son aradığında yeni bir düzen kurmaya çalıştığını, kızını çok özlediğini söyledi. Ertesi gün de ölüm haberini aldık."

Bostancı minibüs duraklarında bayramın 3'üncü günü meydana gelen olayda, Eyüp Yayla 7 kişi tarafından öldüresiye dövülmüş, olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Ağır yaralı olarak Yayla hastanede hayatını kaybederken; olaya karışan Mahmut Emre Yılmaz, Okan Selçuk, Gökhan Gül, İsmail Soner Sarı ve yaşı küçük olan M.K. yakalandı.