BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Babalar Günü 2018 hangi gün 1972'den beri her yıl...

Babalar Günü 2018 ne zaman, kaç gün sonra babalar günü olacak araştırmaları iyice arttı. İlk kez resmi olarak 1972 yılında kutlanan babalar günü haziran ayının 3. pazar günü kutlanır. 2018 yılında babalar gününe ise 11 gün var. 17 Haziran'da babalar günü kutlanacak. En güzel babalar günü hediye fikirlerini ise hazırladık, bakmadan geçmeyin...

Abone ol

Babalar Günü 2018 ne zaman, kaç gün kaldı? Babaları için her şeyin en iyisini isteyen çocukları şimdiden babalar günü hediyesi ve babalar günü resimli mesajları araştırmalarına başladı bile. Haziran ayının 3. pazar günü kutlanan babalar günü 2018 yılında 17 Haziran pazar günü kutlanacak. Resmi olarak ilk kez 1972 yılında kutlanan babalar günü ülkemizde de önemli günler arasında. Aynı zamanda 17 Haziran pazar günü Ramazan bayramının son günü olarak idrak edilecek. Peki babalar günü nasıl ortaya çıktı, tarihçesi ve önemi nedir?

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ: 'Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü.Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

İLK KEZ NE ZAMAN KUTLANDI: Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ NE OLABİLİR: Babanız eğer, sık sık gömlek giyiyorsa ona kol düğmesi alabilirsiniz. Eğer bu düğmenin özel olmasını tercih ederseniz, babanızın isminin baş harflerini kol düğmesine yazdırabilirsiniz. İş yaşamında aktif olarak ciddi kıyafetler giyiyorsa takım elbise, gömlek, ceket, kravat gibi giyim ürünleri de satın alabilirsiniz. Eğer alacağım Babalar Günü hediyesi kişisel olsun diyorsanız üzerinde cümle ya da fotoğraf olan özel tasarım bardak, çerçevelere göz atmakta fayda var. Hem de bu tarz hediyeler cebinizi de yakmamış olur. Baskılı bir tişört ya da pijama takımı da hediye edebilirsiniz.

Son dönemin oldukça popüler aksesuarlarından olan bileklikler, Babalar Günü'nde alınabilecek güzel bir hediye seçeneği olabilir. Doğal taşlı ya da gümüş bileklikler, babanızın trend bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. İş hayatı yüzünden sürekli dışarıda olmak zorunda olan babaların şık bir kokuya ihtiyacı vardır. Babanıza bu özel günde güzel bir koku hediye edin! Parfüm hem uzun süre kullanılabilmesi hem de reddedilemez olması nedeniyle oldukça iyi bir seçenek. 

SPOR GİYİNMEYİ Mİ SEVİYOR: Babanız günlük hayatında spor giyinmeyi seviyorsa, polo yaka tişört ya da jean pantolon satın alabilirsiniz. Bu tarz hediyeler kullanışlı olmasıyla da öne çıkıyor. Aksesuar seven bir babanız varsa ona saat hediye edebilirsiniz. Bu hediye yıllar boyu kullanılabilir olmasıyla da ayrıca onları mest edecek.

Eğer babanızın özel bir hobisi varsa ya da koleksiyoncu ise hediye seçmeniz kolaylaşacaktır. Örneğin babanızın tespih koleksiyonu varsa doğru hediyeyi buldunuz bile! Babalar Günü için her zaman bir hediye almak tabii ki şart değil. Bu özel günde onları yemeğe götürebilir, çeşitli aktivitelerin yer aldığı hoş bir gün planlayabilirsiniz. Babalar Günü‘nde babaya en güzel hediye anlamında saklı olacaktır. İster bir hediye, ister özel bir plan onları mutlu etmeye eder.