BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  EKONOMİ

Babacan'dan son dakika dolar ve Bank Asya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan dolar fiyatı ve Bank Asya'nın durumuna ilişkin son dakika açıklamaları geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümetin dolar kuruna ilişkin bir hedefinin olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Hükümetin kur hedefi yok, telaffuz edilen kurlar bakanların şahsi görüşleridir” dedi. Babacan, “Kurlarla ilgili bir iletişim olacaksa bunun Merkez Bankası tarafından yapılmasını önemli görüyoruz. Merkez Bankası bütün eleştirileri dinleyip değerlendiriyor, bugünden PPK'nın ne şekilde karar vereceği konusunda yorumda bulunmayız” diye devam etti.

basbakan-yardimcisi-ali-babacandan-dolar-ve-bank-asya-aciklamasi.jpg
Babacan şöyle devam etti:

"PPK 7 kişiden oluşur, artı çok güçlü bir teknik ekip vardır ve pek çok kurumda olmayacak kadar bilgi Merkez Bankası'nda vardır. Dolayısıyla Merkez Bankası o geniş data seti ışığında ve fiyat istikrarı önceliği çerçevesinde kurla ilgili gelişmeleri takip eder, gerektiği zaman da gerekiyorsa da müdahalelerini yapar. Biz buna böyle bakıyoruz ve bunun hükümet açısından günlük bir tartışma konusu olması gerektiğini de doğru görmüyoruz. Çünkü hangi ülkede bunlar çok böyle günlük siyasi polemik haline getirilirse, sonuçta o ülke komple zarar görüyor, o ülkede risk pirimi yükseliyor, o ülkede faizler yükseliyor, öngörülebilirlik azalıyor. Kurla ilgili iletişimin tek bir kanaldan, asıl yetki ve sorumluluğun olduğu Merkez Bankası üzerinden yapılmasını biz önemli görüyoruz. Kurlarla ilgili bir iletişim olacaksa, bunun Merkez Bankası'ndan yapılmasını ve Merkez Bankası'nın söylediklerine itibar edilmesini önemli görüyoruz. Çünkü hem sorumluluk onlarda hem yetki onlarda. Dışarıdan herkesin görüşü olur ama nihai değerlendirmeyi Merkez Bankası yapar."

BAŞÇI'NIN TAŞINMASI AİLEVİ NEDENLERDEN

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın taşınmasıyla ilgili konuşan Babacan, “Merkez Bankası Başkanı'nın taşınması ailevi nedenlerden, farklı bir anlam çıkarmamak lazım” diye konuştu.

BANK ASYA'DA NİHAİ KARARI BDDK VERİR

Babacan, Bank Asya ile ilgili ise "nihai kararı BDDK'nın verecektir"açıklamasında bulundu. Babacan, “Bank Asya’da ortaklar ile ilgili bilgiler süresi içinde verilmedi, bilgiler geldikten sonra BDDK'nın değerlendirme süreci başlayacak ve BDDK nihai bir karar verecek” dedi.