BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,00
HABER /  GÜNCEL

Babacanda sanayiciye pembe tablo

Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Ali Babacan TOBB’un 65. Olağan Genel Kurulu’nda sanayicilere seslendi.

Abone ol

Babacan, son dönemlerde türk ekonomisiyle ilgili çok güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, ilk dört ayda 18 bin 751 tane yeni şirket kurulduğunu, kapananların düşülse dahi 13 bin 844 tane yeni şirketin kurulduğunu dile getirdi. Yeni şirket kuruluşunun güvenle alakalı olduğunu kaydeden Babacan, kredi hacminin de son aylarda hızlandığı ifade etti. Eylül ayında kredi hacminin 376 milyar TL olduğunu anımsatan Babacan, şu anda ise 426 milyar TL’ye çıktığını söyledi. Son 7 ayda 50 milyar TL’lik bir kredi hacmi artışı yaşandığının altını çizen Babacan, aynı dönemde mevduatta ise 102 milyar TL’lik yükseliş olduğunu belirtti.

“GÜVEN EKONOMİDEKİ BAŞARININ TEMELİNİ OLUŞTURUYOR”

Halkın artık geleceğe olumlu ve umutlu baktığını anlatan Babacan, reel kesimin güveninin de şu anda son 4 yılın en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Bunların son derece önemli olduğuna dikkat çeken Babacan, güvenin ekonomideki başarının temelini oluşturduğunu kaydetti. Şu anda yakalanan güven ortamının Türkiye’nin en büyük kaynağı olduğunu anlatan Babacan, “İstediğiniz kadar petrolünüz olsun, altınınız olsun, ne olursa olsun eğer güven yoksa bir ülkede başarı da yoktur. Bugün itibariyle hem tüketici hem de reel kesimde varmış olduğumuz nokta, ileriye doğru olumlu bakış Türkiye’nin bundan sonraki ekonomik hamlesinde en önemli dayanağı olacaktır” diye konuştu.

“EKONOMİDEKİ TOPARLANMA İŞSİZLİK ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞÜ BERABERİNDE GETİRDİ”

Ekonomideki hızlı toparlanmanın işsizlik oranlarındaki düşüşü de beraberinde getirdiğini dile getiren Babacan, gittikçe hızlanan bir şekilde istihdam sayısının artığını, işsizlik oranının düştüğünü anlattı. Babacan, bunun beklenenden çok daha erken ve hızlı olduğunu kaydetti.

REFAH ARTTI

Refah artışı yaşandığını dile getiren Babacan, en düşük memur maaşı alan vatandaşın 2002 yılında bir aylık maaşıyla 326 kilo ekmek alabildiğini, bugün ise bir aylık maaşıyla 473 kilo ekmek alabildiğini dile getirdi.