BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Babacan'a son dakika iptal şoku

ABD'nin önde gelen ekonomi kuruluşlarından Brookings Entitüsü'nde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılacağı toplantı iptal edildi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Kemal Derviş’in başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Brookings Enstitüsü’ndeki program iptal oldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları için önümüzdeki hafta Washington’da olması beklenen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Brookings Enstitüsü’ndeki programı iptal edildi. Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı çerçevesinde düzenlenen Think 20 faaliyetleri kapsamında düşünülen program için Brookings Enstitüsü’ne resmi bir gerekçe iletilmediği ileri sürüldü. Washington’daki etkinliğin organizasyonunu üstlenen TEPAV’dan yapılan açıklamada ise iptalin Babacan’ın bilgisi dahilinde yapılmadığı belirtilerek, “Etkinliğin nerede yapılacağına ilişkin bilgi Sayın Babacan’a etkinlik programı kesinleşmeden önce verilmemişti. Etkinliğin Brookings’in de arasında olduğu think tanklerle birlikte Reagan Binası’nda yapılması kararını TEPAV vermiştir” denildi.

Hürriyet'in haberine göre, Bülent Ecevit’in Başbakanlığı’ndaki 57’nci Hükümet’te 2001-2002 yılları arası ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapan Kemal Derviş Brookings Enstitüsü’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Derviş en son iki hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Ankara’da yaptığı görüşme sırasında seçimlerin ardından CHP’nin olası bir iktidarında görev üstlenmeye hazır olduğu belirtmişti.