BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,44
HABER /  EKONOMİ

Babacan İstanbul için çok iddialı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, finans çevreleriyle görüşmelerde bulunmak üzere New York kentinde.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2023 yılına kadar İstanbul'u dünyanın en önemli 10 finans merkezinden biri yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Babacan, düzenlediği basın toplantısında, Türk ekonomisinin son yılarda gösterdiği performansta siyasi istikrarın önemine vurgu yaptı.

Yatırımcıların Türkiye´deki reform sürecini merak ettiklerini belirten Babacan, hükümet olarak özellikle yargı ve eğitim reformuna büyük önem vereceklerini kaydetti.

Babacan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi büyük önem arz ediyor. Türkiye´nin yatırımcılar açısından güvenilir bir ülke olması yatırımcıların kolay bir iş yapabileceği, kuralları baştan bildikleri ama oyun ortasında kuralların değişmediği bir ülke oluşu çok önemli. Önümüzdeki dönemde düzenleme ve denetlemeye önem vereceğiz” diye konuştu.

Babacan, coğrafi olarak Frankfurt ile Singapur arasında önemli bir finans merkezi bulunmadığını hatırlatarak, “Burdan başlarsanız New York(tur sonra Londra'dır, arkasından Frankfurt'tur. Frankfurt'tan sonra İstanbul olmalıdır. 2023 için Türkiye'nin hedefi istanbulun dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olması. Bu potansiyeli var İstanbul´un. Yeter ki biz doğru politikaları izleyelim. Doğruları yapalım” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Babacan bu kuruluşların Türkiye'yi geriden takip ettiklerini, yatırımcıların kredi notu konusunda Türkiye ile bir sorun yaşamadıklarını belirtti.