BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35

'Babaaaa Başkanı aldılar!'

Yıllarca Kürtler'in kanını emen Hasip Kaplan ve yol arkadaşları, halk yığınları sokağa dökülmeyince hakaret etmeye başladılar. Kürtler'i ihanet etmekle suçluyorlar.

Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alınmasına tepkili olan kadın, polis aracının camlarını yumruklayarak sonuç almaya çalışıyordu:

- Başkan'ı bırakın!

Babası yetişti imdada... "Ne oluyor?" dediğinde, kızı çığlığı atıverdi:

- Baba, babaaaa Başkanı aldılar... 

Demirtaş'ı polisin elinden almaya çalışan birkaç kişinin çırpınışını görünce, HDP'nin ya da PKK'nın özellikle Diyarbakır'daki eski gücü geldi aklıma. 

Nereden nereye?

Yığınlar artık sokakta değil. 7 Haziran'da büyük sükse yapan Selahattin Demirtaş ve arkadaşları, 80 milletvekili çıkarmalarına rağmen, kibrin esaretine yenik düştüler. Türkiye'nin "bir şans" verdiği bu muhteremler, tek başına iktidar olmuşçasına, Bakırköy'de APO'nun önünde poz verip meydan okudular. 

Ve tabii ki, Kandil ve İmralı'daki efendilerine selam sarkıtmayı ihmal etmediler.. 

O da yetmedi... 

Devlete kafa tutmaya başladılar... 

Açtıkları hendekler, kazdıkları çukurlar, yollara döşenen mayınlar, genecik bedenlerin toprağa düşmesine sebep olan tuzaklar... Kan üzerinde siyaset yaptılar. Ölümlere engel olmak yerine gencecik insanların ölmesine neden oldular.. 

1 Kasım'ı kanla kazanabileceklerini zannettiler.  Kürtler'in bıkkınlığını, Kürtler'in canından bezmişliğini görmediler. Kürtler'in kendilerini o çukurlara gömeceklerini hiç ama hiç hesaba katmadılar. 

Gün geldi, Kürtler "yeter artık" demeyi tercih etti!

"Sen yoluna, ben yoluma" dedi 1 Kasım seçimlerinde... 

Ve operasyonlar...

Öyle bir hale geldi ki, onlar bir bir gözaltına alındığında, Kürtler arkasını döndü. Demirtaş ve arkadaşları, arkasında büyük bir halk yığını beklerken, Güneydoğu insanı, kılını bile kıpırdatmadı! Kürtler, ne Kışanak'ın arkasından ağlaştı, ne de Selahattin Demirtaş'ın... 

Hal böyle olunca; bugüne kadar Hasip Kaplan ve tayfası için pek muteber olan Kürtler, "yavşak" oluverdi:

- Kürt'ün yavşağına, tırsıkçısına yazıklar olsun! Yazıklar olsun keklik soylulara!

Keklik bildiğiniz gibi, kendi cinsine ihanet eden bir kuş türü olarak bilinir. Hasip Kaplan, gözaltına alınan HDP'liler için sokağa dökülmeyen Kürtler'i ihanet etmekle suçluyor yani.. 

Hem de "yavşak" diyerek!

Yıllarca Kürtler'in kanını emen bu güruh, şimdi hakaret ediyor. 

Meclis'e gitmeyeceklermiş!

Kapı kapı dolaşıp halka soracaklarmış!

"Yavşak" dedikleri halka!

"İhanet"le suçladıkları halka... 

Umudunu heba ettikleri haltan umduklarını bulamayacaklarını yakın gelecekte hep birlikte göreceğiz..