BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

BABA - KIZ 1,5 AY ARAYLA İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİLER

Erzurum’da yaklaşık 1,5 ay önce üst geçitten kendini seyir halindeki araçların önüne atarak intihara teşebbüste bulunan Afganistan uyruklu A...

Abone ol

Erzurum’da yaklaşık 1,5 ay önce üst geçitten kendini seyir halindeki araçların önüne atarak intihara teşebbüste bulunan Afganistan uyruklu Atatürk Lisesi 1. sınıfında okuyan F.R. (16) adlı genç kız ölümü teğet geçerek evinde yatakta tedavisi sürerken, bugün de babası bileklerini keserek intihara teşebbüs etti.
Erzurum’da sığınmacı olarak yaşayan Afgan ailenin dramı yürek burkuyor. Erzurum’da güç şartlar altında yaşayan Afgan aile Türkiye’den Avrupa ülkelerine gidemedikleri için psikolojik sorunlar yaşıyor. Psikolojik sorunlar nedeniyle ailenin iki ferdi intihara teşebbüste bulunurken, 16 yaşındaki genç kız F.R.’nin tedavisi evinde yatakta, babası Sadıp R.’de hastanede yoğun bakımda bulunuyor.
Türkiye’den gidebilmek için defalarca emniyet aracılığıyla Birleşmiş Milletler’e başvuruda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Afganlı ailenin ortanca kızı Süheyla R., “Kardeşim bundan 1,5 ay önce psikolojik sorunlar yaşaması üzerine üst geçitten kendini aşağı atarak ölmek istedi. Ölmedi tedavisi evde sürüyor. Olayın ardından babam emniyete gitti. Burada çok zor durumda olduğumuzu ve gitmek istediğimizi talep etti. Birleşmiş Milletlere yazı yazıldı. Bugün de sonuç olumsuz geldi. Bunun üzerine babam mutfakta bıçakla bileklerini kesti. Hastanede yoğun bakımda” dedi.
Türkiye’den gitmek için seslerinin duyulmasını isteyen Afganlı aile yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Öte yandan 1,5 ay önce evin küçük kızı F.R., Erzurum- Kars güney çevreyolu üzerindeki üst geçitten seyir halindeki bir cipin önüne atlamış, sürücünün dikkati sayesinde ezilmekten son anda kurtulmuştu. Genç kız, 5 metre yükseklikten çakıldığı karayolunda acı içinde kalmış ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. F.R.’nin olay sonrası iki ayağında ve omurgasında kırıklar tespit edilmişti.
Kızlarının intihar girişimi haberini öğrenen baba 39 yaşındaki Sadıp R. ve anne 36 yaşındaki Maryam R. hastaneye koşmuş, daha sonra İHA kamerasına şu açıklamada bulunmuştu:
“Birleşmiş Milletler bizi Erzurum’a gönderdi. Eşim ve 3’ü kız 4 çocuğumla birlikte Erzurum’da kalıyoruz. Hepimizi şu an büyük sorunlar yaşıyoruz. Çocukların hepsi bunalımda. Burada durumumuz iyi değil. Çocuklarımız 5 lira 10 lira için birbiriyle tartışıyor. Kavga ediyor. F. de para veremediğimiz için canına kıymak istedi. Hepimizin psikolojisi bozuk."
(İHA)