BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  GÜNCEL

Baba katiline böyle parmak salladı!

DİSK eski Başkanı Kemal Türkler'in kızı babasının katiline canlı yayında parmak salladı: Seni gördüm Ünal Osman Ağaoğlu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - 1980 yılların kasırgalı günlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türker Soydan babasının katiline canlı yayında parmak salladı:

Seni gördüm Ünal Osman Ağaoğlu...


Babası gözlerinin önünüde öldürülen Nilgün Soydan Türkler, uzun yıllar sonuçsuz adalet arayışlarını canlı yayında anlattı. NTV'de Banu Güven'in sorularını yanıtlayan Soydan, "Babamın öldürülüşü günde en az 2-3 kez gözümün önüne gelir" dedi. Türkler bu ülkede doğmaktan da utandığını söyledi. Soydan, babası Kemal Türkler'in katledilişini şöyle anlattı:

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜLER!

Gözümün önünde oldu. Babam bize hep el sallardı. Annemin değişik nöbet tutma yöntemleri vardı. Babamın yanında bir polis memuru vardı. Son derece deneyimsizdi. Görünüşte babam polis tarafından korunuyordu. Şimdi onu suçlamak istemiyorum. O saldırıda kendini demirle çevrilen bir yere attı. Yeni mezun olmuştu polisti.

Siz cinayet işleyenleri gördünüz değil mi?

Evet gördüm. Mahkemede en ince ayrıntısına kadar anlattım. 1999'da mahkemeye çıkarıldığında.

1980 yılında işlenen bir suikastin 19 yıl sonrasında...

1980 yılında babam öldürüldü. 16 yıl boyunca dava açmak için başvurduk. Ama dava açmamıza izin verilmedi. Ancak 1996'da karar verildi. Bu kez katiller ortada yoktu. Kaçıyorlar, kaçırılıyorlardı. Yakalanlar maşaydı tabi.. Bunların arkasında kim vardı?

HER GÜN GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİR!

Siz oradakileri teşhis ettiniz

Tabi ki. 5 yaşında bir çocuğun gözün önünde öldürürseniz o insan 105 yaşına gelse de unutmaz. Babam benim benim gözümün önünde öldürülüyor. Öldüren insanı görüp teşhis edemeyecek durumda değildim. 19 yaşındaydım. Siz bana 19 yıl sonra nasıl hatırlıyorsunuz diyebilirsiniz. Ben 49 yaşındayım. Evlendim, çocuğum var. Ne kadar ömrüm kaldığını bilmiyorum. Benim her gün en az 2-3 kere babamın öldürüşü sahnesi göz önüme gelir. Evlendiğiniz günden çocuğunuzun olduğu güne kadar en mutlu gününüzde bile gözünüze gelir. O nedenle böyle bir şeyin akıldan çıkması, o eylemi gerçekleştiren insanların akıldan çıkması mümkün değildir. Böyle bir şeyi kimse yaşamasın. Babamın katili açıkçası devlet tarafından korunuyor. Buna derin devlet denir, kontgerilla denir. Ben yargı sürecinde çok çok tiyatro seyrettim.

KEMAL TÜRKLER DAVASI DÜŞTÜ
Öldürülen DİSK eski Başkanı Kemal Türkler'in davası zaman aşımından düştü. Haberi okumak için bu linki tıklayın

19 YIL BOYUNCA TİYATRO OYNANDI

Örnek vermek gerekirse...

İlk duruşmada iki saat boyunca baş ucumdan ayak ucuna kadar titredim. Kendisine (Ünal Osman Ağaoğlu) yüzüme bakmasını istedim. Ben Ünal Osman Ağaoğlu'nun öldürdüğü adamın kızıydım. Hiçbir zaman yüzüme bakamadı. Beni mahkeme başkanına şikayet etmişti, 'Nilgün Soydan devamlı bana bakıyor, bakmasın' diye. Savcı bey de 'bana bakıyor' diye yargıca şikayet etmişti. Savcının aynı duyguyla sizi yargıca şikayet etmesi tiyatroya benziyor.

Babamın katili milli parkta işletmecilik yapıyor. Belki de ben ailemle onun işletmecilik yaptığı yere gitmiş olabilirim. Böyle bir ülkede yaşıyorum. Devletin ihalesiyle işletmecilik yapan katil yakalandığında ne düşünürsünüz. Kardeşi Taner Osman Ağaoğlu'nun kimliği ile yaşadığını çeşitli yerlerde okuduk. Bunlar bilinen ve iddianamelerde okuduğumuz şeyler. Kardeşinin kimliğiyle gezmiş devletin işletmesini yapan adam. Ben hep 'Türkler davası düştü' başlığını görmekten çok korkuyordum. Ve bugün onu gördüm.

BEN SENİ GÖRDÜM ÜNAL OSMAN AĞAOĞLU!

Sizin avukatınız tepkisi var sizin tepkiniz var bugün. Bundan sonra ne olacak?

Zaman aşımına uğradı. Bu nedenle davanın ortadan kalkmasına karar verildi. Benim babamın davası zaman aşımına uğrattırıldı. Bunun için devlet adım adım uğraştı. Devlet önce babamı öldürttü. Adım adım katilleri korudu. Katil bizim avukatımız sayesinde yakalandı. Avukatımız emniyetten bile yardım alamadı. Kişisel çabalarıyla yakalattı. Ünal Osman Ağaoğlu benim babamın katilidir. Ben Ünal Osman Ağaoğlu'nu gördüm.

Bundan sonra ne yapacaksınız?

Bugün ülkemden nefret ettim. Gerçekten lanet ettim bugün bu ülkede doğduğuma.  Keşke annem babam da doğmasaymış dedim. Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz diye düşündüm. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne her halükarda, katil ceza almış olsa da gidecektik. Şu durumda davanın zaman aşımına bağlı olarak sonlandırılması durumunda AİHM'e gitmek bir vatandaş olarak ağrıma gidiyor. Bugün canım babam Kemal Türkler'in ölüsüyle bile hala korku vermek üzüntümün yanında bana açıkçası zevk verdi. Sağlığında bastı mı yer sallanırdı. Bugün ölüsünden bile 30 yılı geçmiş olmasına rağmen adından ne kadar çok korkulduğunu görmek keyif verdi. AİHM'de katilleri koruyan devleti cezalandırılmasını sağlarsam çok mutlu olacağım. Artık üzülmüyorum sadece bu ülkede doğduğum için üzülüyorum.