BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  DÜNYA

Baba Bush taburcu oldu

Bronşit tedavisi için 2 ay önce hastaneye yatan George Bush sağlığına kavuştu.

Abone ol

ABD 'nin Teksas eyaletinde yaklaşık 2 aydır hastanede tedavi gören eski ABD Başkanı George H. W. Bush 'un taburcu edildiği bildirildi.

Bush ailesi adına açıklamada bulunan sözcü Jim McGrath, 23 Kasım'da bronşit e bağlı öksürük ve bazı komplikasyonlar nedeniyle Houston'daki Methodist Hastanesine yatırılan Bush'un taburcu edildiğini bildirdi.

George H.W. Bush da yaptığı yazılı açıklamada, doktor ve hemşirelerle birlikte kendisine ''geçmiş olsun'' mesajı gönderenlere de teşekkür ederek, ''Dualarınız ve iyi dilekleriniz bana tahmininizden daha fazla yardımcı oldu ve şimdi evime dönerken tek endişem, nazik sözleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür edemeyecek olmaktır'' dedi.

Doktor Amy Mynderse, Bush'un durumunun iyi olduğunu ve evinde özel ilaç tedavisine gerek duymayacağını bildirdi.

George H. W. Bush, ilk olarak 7 Kasım'da bronşit nedeniyle 12 gün boyunca hastanede tedavi görmüştü. 23 Kasım'da yeniden hastaneye kaldırılan Bush, 27 Aralık'ta da yüksek yüksek ateş yüzünden kısa bir süre yoğun bakım ünitesinde kalmış, daha sonra durumunun giderek iyiye gittiği açıklanmıştı.

ABD'nin 41. Başkanı George H. W. Bush (88), 6 Ocak'ta 68. evlilik yıl dönümünü kutladığı eşi Barbara ile kışı Houston'daki evlerinde geçiriyor. Çift, yazın Maine'deki evlerine geçiyor.