BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11

Azra Kohen'in bilgisayarı incelenecek

Azra Kohen'in bilgisayarı incelenecek

Oyuncu Başak Sayan, Azra Kohen'e ait olan "Fi" isimli kitabın kendi yazmış olduğu "Bağlanma Korkusu"ndan çalıntı olduğunu ileri sürmüştü.

Azra Kohen'in bilgisayarı incelenecek

Oyuncu Başak Sayan, Azra Kohen'e ait olan "Fi" isimli kitabın kendi yazmış olduğu "Bağlanma Korkusu"ndan çalıntı olduğunu ileri sürmüştü. Azra Kohen iddialar üzerine Başak Sayan'a tazminat davası açmıştı. İlk duruşma bugün görüldü. Kohen, kitabın yazıldığı bilgisayarın incelenmesini istedi. Mahkeme bu isteği kabul etti.

Azra Kohen'in bilgisayarı incelenecek

Başak Sayan sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Azra Kohen'e ait olan Fi-Çi-Pi serisinin ilk kitabı olan Fi'nin kendi kitabı olan “Bağlanma Korkusu”ndan çalıntı olduğunu iddia etmişti. "Fi'nin aynı isimle dizisi de çekilmiş, bunun üzerine Sayan bu iddiayı dillendirmişti. Azra Kohen ise hemen harekete geçerek Başak Sayan'a tazminat davası açmıştı.

Azra Kohen'in bilgisayarı incelenecek

Açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Azra Kohen ve Başak Sayan katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Azra Kohen’in avukatı Celie Zelal Bol, dava konusu olan iki kitap üzerinde inceleme yapılmasını ve Kohen’in kitabı 2010’dan önce yazdığını belirterek kitabın yazıldığı bilgisayarın incelenmesini istedi. Başak Sayan'ın avukatı Zekeriya Çetin ise, kitapta geçen kahramanlar, olay kurgusu ve anlatılmak istenen konunun okurların dikkatinden kaçamayacak şekilde benzer olduğunu söyledi.