BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırımı delirten sözler!

Tahkim Kurulu'nda Fenerbahçe için söylenen sözler Yıldırım'ı çıldırttı. Dahası bu sözlerin disipline verilmemesi üstüne tuz biber oldu.

Abone ol

Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl  ‘F.Bahçe şike yaparak Gaziantep maçlarını kazandı’ dedi. Bu sözleri gece yarısı öğrenen Aziz Yıldırım telefona sarıldı, Mahmut Özgener e çıkıştı!

Tahkim Kurulu’ndaki iddiaları öğrenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF Başkanı Özgener’e “İddiaları ciddiye alıyorsanız neden soruşturma açmadınız? Eğer iftira olduğunu düşünüyorsanız, bu kişiyi neden Disiplin Kurulu’na sevk etmediniz? 100 yıllık kulüp şikeyle suçlanıyor, nasıl işlem yapmazsınız?” diye patladı, ikili arasındaki ipler böyle koptu.

Habertürk'ün haberine göre; Gaziantep Başkanı İbrahim bu sözleri Kızıl Tahkim Kurulu'nda etti. Bu şok gelişmeyi aynı gece Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da haber aldı.

Olayın taraflarıyla görüşen Mosturoğlu, kulağına gelen ifadelerin doğru olduğunu öğrendikten sonra Başkan Aziz Yıldırım’ı aradı.

Mosturoğlu sayesinde olayı öğrenen Yıldırım adeta küplere bindi. Bu kez ‘Yıldırım telefon trafiği’ başladı. Tahkim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın dava ile ilgisi olmayan böyle ağır suçlama içeren bir konuşmaya müsaade etmesine ve bu iddialar konusunda herhangi bir işlem yapılmamasına kızan Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aradı.

‘BİR DE KAHVE İÇİYORSUNUZ’

İkili arasındaki ipleri koparan görüşmede Yıldırım’ın “İbrahim Kızıl’ın söyledikleriyle ilgili bir işlem yaptınız mı? Disipline sevk edildi mi?” sorularına Özgener “Hayır” cevabı verince, Fenerbahçe Başkanı isyan etti: “Bu kadar basit bir parasal ihtilaf dosyasında 100 yıllık F.Bahçe Kulübü’nün adı şikeye karıştırılıyor. Söyledikleri zapta yazılmadığına göre, Tahkim Kurulu Başkanı bu suçlamaya itibar etmiyor. Peki o vakit böyle asılsız bir iddiada bulunan kişi neden Disiplin Kurulu’na sevk edilmiyor? Yok eğer söyledikleri ciddiye alınıyorsa, neden zapta geçirilip bir şike soruşturulması yapılmıyor? Adam TFF binasının içinde, Tahkim Kurulu toplantısında o kadar
insanın içinde böyle suçlamalar yapacak, sizin kurulunuz buna müsaade edecek. Üstüne üstlük o kurulun başkanı, böyle bir toplantı sonrası o kişiyle oturup kahve içecek...”

‘SİZ YAPMAYIN, BİZ MÜRACAAT EDERİZ!’

Özgener’e öfkesi geçmeyen Fenerbahçe Başkanı, “Adam ‘F.Bahçe şike yaparak Gaziantep maçlarını kazandı’ iddiasında bulunuyor, siz soruşturma başlatmanız gerekirken üstüne oturup birlikte kahve içiyorsunuz. Siz
yapmıyorsanız, F.Bahçe olarak biz müracaat edeceğiz. Bir şike tahkik kurulu kurulup bu iddiaların araştırılmasını, şike yapan varsa yapanın, yoksa iftira atanların cezalandırılmasını isteyeceğiz. Bu şekilde görevinizi suistimal ediyorsunuz bilesiniz” diyerek telefonu kapattı. Bu öfke 48 saat sonra Eskişehir’deki hakem hatalarıyla birleşince, Yıldırım’ın TFF ve kurullarını hedef alan ‘patlaması’ geldi.