BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  GÜNCEL

Aziz Torun: 'İşçiler uyardı' iddiası yalan

İstanbul Mecidiyeköy’de asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatının sahibi Aziz Torun işçilerin asansör arızaları konusunda daha önce uyarılarda bulundukları iddialarını yalanladı.

Abone ol

İstanbul Mecidiyeköy’de asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatının sahibi Aziz Torun işçilerin asansör arızaları konusunda daha önce uyarılarda bulundukları iddialarını yalanladı.

Basın toplantısı düzenleyen Aziz Torun "Bu kazanın sorumlularının ortaya çıkarılmasının takipçisiyiz. Çünkü Torunlar GYO halka açık bir şirket.Parmak iziyle şantiyeye giriliyor. Herhangi bir sigortasız çalışan söz konusu değil. Hayatımızı kaybeden işçilerimizin ailelerine gereken her türlü sahiplenme olacaktır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Çakılan asansörün yük ve insan asansörü olarak kullanıldığını belirten Torun, "Bu asansörü biz de kullanıyoruz. 2700 kilo ve 28 kişi taşıyabilen bir asansör. Bilirkişi raporu sonrası savcı ve gerekli merciler karar verecektir. Taşeron işçilerin malzeme çıkardığı anlaşılıyor asansörle." dedi.

Torun, işçilerin asansörlerin bozuk olduğu konusunda uyarılar yaptıkları iddiları hatırlatıldığındaysa "Tamamen yalan çünkü bu asansörlerin kiralandığı firmanın iki elemanı her an sahada bulunuyor ve sorun anında hemen müdahale ediyor. Birkaç gün önce aynı asansörü ben de kullandım." diye konuştu.

'Bakanlık denetim yapıyor'

"İş güvenliği eğitimi almayan kimsenin şantiyeye giremeyeceğini" savunan Torun ayrıca, "bakanlığın etkin iş güvenliği denetimi yaptığını ve tüm yasal tedbirlerin eksiksiz alındığını" vurguladı.

"En son 9 Nisan'da bir işçi ölmüştü, müsterih misiniz" şeklindeki soruya tepki gösteren Aziz Torun, "Bu soruyu böyle sorduğunuz için sizi kınıyorum. Çok üzgünüz ama 1500 civarında işçi çalışan bir şantiyede her ne kadar eğitimler verilse de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediğini de biliyoruz." yanıtını verdi.

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör dün akşam 32. kattan zemine çakılmış ve 10 işçi hayatını kaybetmişti.