BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,26
HABER /  MEDYA

Aziz Mahmud Hüdai Kösem Sultan sahnesi damga vurdu

Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerinin Kösem Sultan'a müslümanlığı anlattığı sahne "Muhteşem Yüzyıl Kösem"in son bölümüne damga vurdu.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Aziz Mahmud Hüdai hazretlerinin Kösem Sultan'a Müslümanlığı anlattığı sahne büyük beğeni topladı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Beren Saat'in diziye dahil olmasıyla heyecan arttı. Padişahın hayatını kurtaran Kösem Müslüman olmaya karar verdi.

KÖSEM SULTAN MÜSLÜMAN OLDU

Saray'a gelen Aziz Mahmud Hüdai'den yardım istedi. Aziz Mahmud Hüdai hazretlerinin karşısında başörtüsüyle Kelime-i Şehadet getiren Beren Saat yani Kösem sultan Müslüman oldu. Ancak Kösem şaşkındı. "Bu kadar mı?" diye sordu. Odada bulunan diğer bir kişi "Müslüman olmak kolay, zor olan Müslüman gibi yaşamak" diye söze girdi.

MÜSLÜMAN NASIL YAŞAR?

Bunun üzerine Kösem "Nasıl yaşar bir Müslüman?" diye Aziz Mahmud Hüdai'ye sordu.

Aziz Mahmud Hüdai ise şu karşılığı verdi: "Zamanla hepsini öğrenirsin. Lakin ben sana en mühimlerini söyleyeyim kızım. Çalmayacaksın. Kimsenin malına namusuna göz koymacaksın. Komşun açken tok yatmayacaksın. Yalan konuşmayacaksın. Zinhar iftira atmayacaksın. Güce boyun eğip zayıfı ezmeyeceksin. Her daim mazlumun yanında olacaksın kızım."

Kösem'in müslümanlığa geçiş sahnesi çok konuşulacak gibi...