BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aziz Kocaoğlu'ndan Buca'ya söz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'ya 3 yıl içinde tramvay, ardından da metronun geleceğini bildirdi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'ya 3 yıl içinde tramvay, ardından da metronun geleceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ni (BEGOS) ziyaret eden Kocaoğlu, iş adamları ile bir araya geldi.

Yeni açılan yollar, kavşaklar, alt ve üst geçitlerle önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Kocaoğlu, "Uçanyol" diye tabir edilen Homeros Bulvarı'nın önce otogara, oradan da çevre yoluna bağlanması için 2 kilometrelik viyadük planladıklarını kaydetti.

Bunun için 100 milyon liralık kamulaştırma yapacaklarını ve toplam 200 milyon liralık yatırımla Buca'nın ve Karabağlar'ın önemli bir kısmını Ankara Caddesi'ne sokmayacak bir ana arter açacaklarını dile getiren Kocaoğlu, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin çevre yoluna bağlanması konusunda da çalıştıklarını bildirdi.

Buca'lılardan, Kocaoğlu'nun bu sözüne karşılık "Bu zamana kadar yapılmadı da tam seçim zamanında mı hizmet aklına geldi" gibi ve buna benzer tepkiler geldi..

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP Buca Belediye Başkan adayı Levent Piriştina'nın da katıldığı toplantıda BEGOS Başkanı Timur Yaykıran, Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi.