BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Aziz Kocaoğlu TOMA'lar için özür diledi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, Gezi Parkı olayları sırasında TOMA'lar su verdiği için özür diledi.

Abone ol

Berkin Elvan’ı anma yürüyüşüne yapılan müdahalenin ardından TOMA’lara su vermeyeceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Haziran’da belediye araçları TOMA’lara su verdiği için de özür diledi.

Google Türkiye ve Dipnot.tv işbirliği 'Seçim Sohbetleri' adlı programda soruları yanıtladı. Berkin Elvan’ın ölümünün ardından İzmir’de çıkan olaylar üzerine yaptığı “TOMA araçlarına su vermeyeceğim” açıklamasının sorulması üzerine Kocaoğlu, şunları söyledi:

“TOMA’lara o akşam bir yayın saati sırasında yaptığım görüşmeden sonra su verilmedi. Arkadaşlar rutin olarak daha önce polislere otobüs de vermişti. Ertesi gün sabah itibariyle de belediye otobüslerini vermiyoruz. Çünkü biz Berkin’in vefatı ile ilgili anmanın polisle, valiyle, emniyetle alakası olmadığını müdahale gerektirmediğini insanların anayasal anma hakkını kullandıklarına inanıyoruz. Haziran ayındaki olaylarda TOMA’lara su da verdik polislere otobüs de. Ancak ben Gündoğdu’daki eylemlere de katılmıştım. Ben üzgünüm. Türk polisinin böyle dağıtmak için bizden su ve otobüs istediğinin o anda farkına varamadım. Onun için de özür diliyorum. Dün metrelerce önümde polisin davranışını gördükten sonra anladım ki polisin kendini tekrar dizayn etmesi gerekiyor. Vali’nin de bu tür emirler vermemesi gerekiyor. 103 metre öteden gördüğüm olayda biber gazı ya da su sıkılacak hiç bir şey yoktu.”