BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  DÜNYA

Aziz Kocaoğlu aday olacak mı ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkan adaylığı noktasında problem olmadığını ve süreci izlediğini ifade ederek, “...

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkan adaylığı noktasında problem olmadığını ve süreci izlediğini ifade ederek, “Karar verdiğimizde aday adaylığımızı açıklayacağız” dedi.
CHP Tokat İl Başkanlığı’nda düzenlenen belediye başkan adayı tanıtım töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda CHP İl Başkanı Duran Kum’un konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat’ın Türkiye’de en çok bayan belediye başkan adayı gösteren illerden bir tanesi olduğunu söyledi.
CHP Tokat Belediye Başkan adayı Hadiye Ardahanlı’nın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaşayan anne ve babasını seçim çalışması öncesinde ziyaret ettiğini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, bugün siyasette özellikle belediyecilikte dürüst olunması ve adil davranılmasının her şeyin üzerine çıktığını söyledi. İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığını ifade eden Kocaoğlu, “Kars CHP’nin kalesi iken, İzmir Demokrat Partisi’nin kalesi idi. Malatya CHP’nin kalesi iken, İzmir Demokrat Partisi’nin kalesi idi. Bugün İzmir, CHP’nin kalesi yine değil. Partiyi giderek güçlendiriyoruz ama yine değil. Giderek yerel iktidar sayesinde partimizi orada geliştiriyoruz. CHP’nin Tokat’ta ve bütün İç Anadolu’da, bütün Doğu Anadolu’da kökleri var. Önemli olan bu köklerin bulunup harekete geçirilmesi” diye konuştu.

“KARAR VERDİĞİMİZDE ADAY ADAYLIĞIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”
Basın mensuplarının “İzmir’den belediye başkan adaylığınızı ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?” şeklinde soruları üzerine Kocaoğlu, “Siyasette her günün, her seçim sürecinin koşulları farklıdır. Ben 2009 seçimlerinde 6 ay kala aday adaylığımı açıkladım. Ama bu sürecin koşullarından dolayı aday adaylığına müracaat etmedim. Dolayısı ile açıklamadım. Süreci takip ediyorum. Diğer rakiplerin adaylarını takip ediyorum. Sayın genel başkanımızın da birkaç beyanatı oldu. Bizim adaylığımız konusunda bir problem söz konusu değil. Biz 10 sene büyükşehir belediye başkanlığı yaptık. Partimiz için hangisi, bizim olmamız gerekli ise bizimle. Başka birinin olması gerekli ise başka birisi ile bu süreci izliyoruz. Bir problemimizde yok çok şükür. Karar verdiğimizde aday adaylığımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“O ANKETLERİN HEPSİ MANİPÜLASYONLUDUR”
AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın isminin geçtiği ve bu yarışın nasıl olacağı sorusuna ise Kocaoğlu, “İyi olsun” yanıtını verdi. Anketlerde AK Parti’nin CHP’ye yaklaştığı yönündeki sorulara ise Kocaoğlu, “Anketler bende de var. Açıklanan ankete itibar etmeyiniz. Ben etmiyorum. 2001 yılından beri anket yaptırıyorum. Hiçbir anketimi açıklamadım. Kimseye de göstermedim, çocuğum dahil. Anket stratejiyi belirleyecek adama lazımdır. Anket öyle ortalıkta dolaşması için yapılmaz. O anketlerin hepsi manipülasyonludur. 30 Mart akşamı anketlerin sonucu belli olur” diye cevap verdi.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesi ile ilgi olarak da Kocaoğlu şunları söyledi:
“Balbay’ın tahliye edilmesine hepimiz çok sevindik. Cuma sabahı İzmir’e gelecek. Cumartesi günü bizim yapacağımız viyadük açılışında Balbay’la birlikte olacağız.”
Yapılan açıklamaların ardından Başkan Kocaoğlu ve partililer, CHP Tokat Belediye Başkan adayı Hadiye Ardahanlı ile birlikte ellerini kaldırarak basına poz verdi.
(İHA)