BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Aziz Babuşcu'dan Ertuğrul Özkök'e sert sözler

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'e sert eleştiriler...

Abone ol

Hürriyet gazetesinin Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını 'Yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam' başlığıyla duyurmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Hürriyet'e en son eleştiri AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu'dan geldi. Mursi manşeti üzerinen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e yüklenen Babuşçu, "Özköksüz Ertuğrul hakaret etmeyi vazife adlediyor" dedi. 

TGRT haber’de yayınlanan “Haber Noktası” programına katılan Aziz Babuşcu, dünyanın, devrik Mısır Cumhurbaşkanı Mursi için verilen idam kararına gerekli tepkiyi göstermediğini söyledi. Babuşcu, “Bu kararı, dünya sessiz kalırsa, dünya halkları tepki ortaya koymazsa, bu darbeci diktatörler gözleri kara bir şekilde; nasıl daha önce darbeye karşı direnen insanlara karşı ‘kalpten vuracaksınız, göğüsten vuracaksınız’ talimatları vermişlerse bugün de bunu gerçekleştirmek isteyebilirler. Ben eminim ki dünya gereken tepkiyi ortaya koyacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu anlamda dünyayı ayağa kaldıracak bir çağrıda bulundu, tepkisini ortaya koydu. Dünya, Müslüman coğrafyalarda böyle bir zulüm ortaya çıktığında sessizdir. Çünkü Müslüman kanı kıymetsizdir onlara göre ve Müslümanlar katlediliyorsa çok da önemli değildir” şeklinde konuştu.

Medyanın, idam kararından yola çıkarak Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanına mesaj vermeye çalıştığını vurgulayan Aziz Babuşcu’nun eleştirilerinden en büyük payı yazar Ertuğrul Özkök aldı.

“ÖZKÖKSÜZ ERTUĞRUL HAKARET ETMEYİ VAZİFE ADDEDİYOR”

Babuşcu, “Buradan hareketle içe dönük mesaj vermeye çalışan, bu ülkenin bütün imkanlarının, kaynaklarının, fırsatlarının, kendi imkanı, kendi kaynağı, kendi fırsatı olduğuna inanan merkez, o merkezin sermayesi, o merkezin medyası ve o medyanın manşeti, doğrusu; daha büyük bir ibretlikti. Onların kinini, nefretini ifade eden… ‘Yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam kararı’ diyerek buraya bir mesaj vermeye çalıştılar, Cumhurbaşkanımız nezdinde bir mesaj. ‘Sonunuz Menderes gibi olacak’ da dediler ve şimdi de bunu; bir diktatörün, bir darbecinin, seçilmiş bir cumhurbaşkanına hukuki her türlü normdan ve kaygıdan uzak bir idam kararını, Türkiye koşullarında AK Parti karşıtlığı içinde verdikleri mücadele için de kullanacak basitliğe, sıradanlığa düştüler. Malum medyanın başyazarları, köşelerinde her gün neredeyse, bu ülkenin cumhurbaşkanına, AK Parti kadrolarının seçilmiş başbakanına ve bakanlarına hakaret etmeyi, küfretmeyi marifet sayıyorlar. Hele başköşeye oturmuş Özköksüz Ertuğrul. Bunu özellikle söylüyorum; o Özköksüz Ertuğrul, her gün köşesinde Sayın Cumhurbaşkanına ya da seçilmiş AK Parti kadrolarına hakaret etmeyi kendine vazife addediyor. Böyle bir ülkede Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, tek adam, diktatör diyerek, başkanlık sistemi bağlamında saldırabiliyorlar” dedi.

“MUHALEFETİN ORADAKİ MUHALEFETTEN FARKI YOK”

Muhalefetin de ilkeli bir tavır ortaya koyamadığını ifade eden Babuşcu, şunları söyledi:

“Bizim muhalefetin oradaki darbeci muhalefetten çok fazla bir farkı yok. Sadece, uzun zamandır AK Parti iktidarlarıyla Türkiye’yi dönüştüren, demokrasi çıtasını yükselten, özgürlük ve hak arayışlarının önünü açan ve darbe dönemlerini sonlandıran bir dönemi yaşamış olmanın muhalefete etkisiyle, o kadar açık bir şekilde darbe söylemlerini kullanamıyorlar. Ama onların perde arkası medya söylemlerinde, Menderes sonuyla tehdit eden, Mursi’nin aldığı haksız cezayla Türkiye’nin seçilmiş cumhurbaşkanını aynı bağlamda değerlendiren ucuzluklara düşüyorlar. Onların elinden gelse, aynı darbeci yöntemle AK Parti iktidarını bertaraf etmeyi uygulamaya koyarlar. Mantık bu, anlayış bu.”