BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  DÜNYA

Azeri vekilden Türkiye'ye destek!

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçler olduğunu söyleyerek, yeri geldiğinde vatan olarak gördükleri Türkiye için canlarını bile vermeye hazır olduklarını söyledi.

Abone ol

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi. Türkiye'nin vatanları bildiklerini ifade eden Paşayeva, "Yeri geldiğinde canımızı bile kurban veririz" diye konuştu.

Paşayeva açıklamasında, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini ifade ederek, Azerbaycan'ın Terörler mücadelede, Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlattı.

Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti: "Bu terör olayı sadece Türkiye içinde yaşayan insanlarımızı değil, Türkiye sınırları dışında yaşan Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan insanları da aynı derecede üzmüştür. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den başlayarak, Milletvekillerimiz, Sivil toplum kuruluşlarımız, herkes bu konuda kardeş Türkiye'nin yanındayız. ve terörü lanetliyoruz".

PAŞAYEVA: TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTEYENLER VAR

Milletvekili Paşayeva, Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynamak isteyen dış güçlerin olduğunu ifade ederek, "Türkiye'yi zayıflatmak isteyen güçler anlamalıdırlar ki, Türkiye sadece Türkiye vatandaşları olan insanlar için değil, Türkiye sınırları dışında olan başka Türk cumhuriyetlerinde ve toplumlarında yaşayan milyonlarca insan içinde vatanımız kadar vatandır" dedi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR"

Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye'yi bölmek isteyen dış güçlerin tüm derdi, Türkiye güçlenmesin, Türkiye'yi zayıflatsınlar, Türkiye'yi o bölgede istedikleri gibi istedikleri yöne çevirebilsinler. Zayıf bir Türkiye istiyorlar, güçlenen bir Türkiye olmasını istemiyorlar. Türkiye'yi zayıflatmak isteyen iç ve dış güçler birleşmiş durumda. Bunun acısını insanlar çekiyor. Bunların ruhu kandan besleniyor. Bu güçler istedikleri amaca ulaşamayacaklar. Bu terörü yapanlar yaptıklarının hesabını verecekler.