BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
HABER /  GÜNCEL

Azeri vekilden alkışlanacak Türkiye çıkışı!

Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyon dünya ülkelelerinin de gündeminde...Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye'nin Afrin operasyonu için istila denilmesine tepki gösterdi ve Türkiye'yi tarihi sözlerle savundu.

Abone ol

Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) Zeytin Dalı harekâtına destek verdi, konuşmasını “Yaşasın bir millet, iki devlet” diye paylaştı.

Bazı meclis üyelerinin harekatın AKPM’nin raporunda “istila” şeklinde tanımlanması önerisine itiraz ederek söz alan Seyidov konuşmasında şunları söyledi:

SADECE TÜRKİYE DEĞİL BÜTÜN ÜLKELER TERÖRDEN  ÇEKİYOR: “Burada bazen çok tuhaf yaklaşımlar görüyorum. Hepimiz bugün terörden çektiğimizi biliyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan… Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda ‘istila’ veya ‘müdahale’ diyemeyiz.

TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI İSTİLA DEĞİL TERÖRLE MÜCADELEDİR

Türkiye’nin yaptığı, iki terör örgütü olan DAEŞ ve PKK ile mücadeledir. Bunlar Avrupa insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır bayanlar baylar, bu harekâta istila denemez. Türkiye’nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye’nin bunu başaracağını umuyorum.”

YAŞASIN BİR MİLLER İKİ DEVLET

Seyidov bu konuşmasını sosyal medya hesaplarında “Yaşasın bir millət, iki dövlət” diyerek paylaştı.