BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Azeri televizyonunda Mucize

Azerbaycan'daki Azad TV, bu ülkede gösterime giren 'Mucize' filmine yer verirken,

Abone ol

Azerbaycan'daki Azad TV, Mahsun Kırmızıgül'ün bu filmle olmasa bile bundan sonraki bir filmi ile Oscar almaya kararlı olduğunu öne sürdü.

Azeri kanal, Mahsun Kırmızıgül'ün bu ülkeye kısa süre önce giderek bizzat yönettiği, senaryosunu yazdığı ve oynadığı "Mucize" filmine magazin programında geniş yer verdi. "Muganni- aktör" (Şarkıcı-oyuncu) olarak nitelendirilen Kırmızıgül'ün galada 1960'lı yıllardaki Türkiye'yi yansıtmak için filmin mekan çalışmaları için İzmir ve Kars'ın Kağızman İlçesi'nde 3 ay süren çalışma yapıldığını anlattığı belirtildi.

Kırmızıgül, ilk kez filmin müziklerinin yüzde 95'ini bizzat kendisinin hazırladığını, Prag Senfoni Orkestrası'nın da çaldığını anlatırken, "Benim yolum bu. Herkes kendi sinemasını yapar. Bu benim kendi sinema anlayışım. Ben halkın sorunlarını anlatmayı seviyorum" dediğini aktardı.

Program sunucusu, Mahsun Kırmızıgül'ün Türkiye'nin tanınmış birçok isminin rol aldığı "Mucize" filmini değerlendirirken, "Muganni-aktör Kırmızıgül; Oscar mükafatı almaya kararlıdır. Bu filmle olmazsa nöbetteki filmle mutlak" diye değerlendirme yaptı.