BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan'dan Türkiye'ye taziye mesajı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul’da gerçekleştirilen terör eylemi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini iletti.

Abone ol

Taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: “İstanbul'da yaşanan patlayış sonucu insanların yaşamını kaybetmesi ve yaralanması haberi bizi son derece kederlendirdi. Bu acımasız terör, terörün her türüne karşı en keskin şekilde mücadele edilmesinin gerekliliğini bir daha onaylıyor.

Yaşanmış facia ile ilişkin size, yaşamını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına kendi adımdan ve Azerbaycan halkı adından derin üzüntü ile taziyelerimi iletiyor, yaralananlara şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin".

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA MESAJI

Açıklamada, “İstanbul'da yapılan kanlı terör eylemini kesinlikle kınıyoruz. Bu saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına derin hüzünle başsağlığı diliyor ve yaralananların acil şifa diliyoruz” denildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Terörden etkilenen devletlerden olan Azerbaycan terörün her türlüsünü kınıyor ve teröre karşı mücadeleni destekliyor” ifadesi kullanıldı.