BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18

Ayyüce Türkeş'in mektupları

“İhtilale girerken hedefim başka idi, ihtilal olduğu gün, yön değiştirdi ve benim hedefim doğrultusundan çıktı. Buna karşı koyunca da, beni Hindistan'a sürdüler”

Kâzım Taşkent, Doğulu ile Batılı arasındaki "zihniyet" farkını kıyaslarken şöyle diyor; "Batı'da önde gidenler arkadakilere bereket tohumları saçarlar. Doğu'da ise arkadan gelenler, önde gidenlerin saçtıkları tohumları yiyerek geçinirler."



TÜRKEŞ’TEN MEKTUP VAR

Rahmetli Alpaslan Türkeş’in kızı Ayyüce (Türkeş) Hanımefendi’den iki mektup aldım.
Kendilerine verdiğim cevabı değil sadece Hanımefendi’nin iki mektubunu hiç bir tek kelimesini bile çıkarmadan aynen yayımlayacağım izninizle.

1. Mektup

Sayın Okan,

Bugün yayınladığınız "Ülkücüler neden dışlandı?" başlıklı yazınızı hayret ile okudum.

Yaşınıza ve mesleğinizdeki tecrübenize saygı duyuyorum ancak, sizin gibi profesyonellerin tam araştırmadan kişisel siyasi düşüncelerini ön plana çıkararak kamuoyunu yanıltan yazılar yazması beni bir kere daha şaşırttı.

 Alparslan TÜRKEŞ gibi tarihe damgasını vurmuş, milliyetçi olması, hiçbir yabancı gücün etkisi altına girmemesi münasebeti ile 1980 ihtilalinde 5 sene tutuklanmış ve idam ile yargılanmış bir insan için ortaya attığınız bu iddiaları iyice araştırmanızı tavsiye ediyorum.

 Şöyle yazsanız haklısınız; Türkiye'de sağ- sol diye yapılan bölünme Amerika tarafından uygulamaya konan bir oyundu ki sonucunda ihtilal yapıldı. Bu kuvvetlere karşı olan yerli güçler elimine edildi (Alparslan Türkeş başta olmak üzere) daha sonra Alparslan TÜRKEŞ hapiste tutularak onun yetiştirdiği kadrolar para ile satın alınarak ANAVATAN Partisi kuruldu ve ülke ele geçirildi. Sizin bahsettiniz zengin olan ülkücüler, servetlerini TÜRKEŞ'i satmaya borçludurlar. Ayrıca, Devlet Bahçeli ve TÜRKEŞ'i aynı kefeye koyup kıyaslamak da hiç olmayacak başka bir yanlış bakış açısı...
Yabancı güçler tarafından kullanılan TÜRKEŞ değil, başka ülkücülerdir.

 Son olarak, TÜRKEŞ'in maddi olarak da desteklendiğini ve zengin olduğunu yazmışsınız. Bunu da iyice araştırmanızı tavsiye ederim. TÜRKEŞ, maddede değil manada zengin bir liderdi. Eğer incelerseniz, 14'ler grubu içinde de kendisi yalnız kamış bir insandı. Diğer gidenler zengin olmuş olabilir (bir bilgim yok) ama ben birinci ağızdan söylüyorum TÜRKEŞ böyle bir maddi yardım görmemiştir.

 Sizden ricam, bir kişi sevseniz de sevmeseniz de O'nun hakkında yazı yazarken lütfen çok iyi araştırın. Çünkü çok büyük bir vebal altına girdiniz.

Özellikle bu insan vefat etmiş ise, yani size cevap veremeyecek bir konumda ise bu vebal iki kat daha artmıştır...

Lütfen bu iddialarınızı iyice araştırın...

 Saygılar,

Ayyüce TÜRKEŞ

(Alparslan TÜRKEŞ'in kızı)

 

 

2. Mektup

Öncelikle bana cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim...

Babam Alparslan Türkeş'e olan soğuk bakış açınızın sebebi; Demokrat Parti'li bir aile olmanızdan geliyor sanırım. Çünkü toplum rahmetli Adnan Menders'in babam tarafından asıldığına inanıyor ki; kesinlikle yanlış. Babam Alparslan Türkeş, bu durumu şöyle anlatırdı hep: “İhtilale girerken hedefim başka idi, ihtilal olduğu gün, yön değiştirdi ve benim hedefim doğrultusundan çıktı. Buna karşı koyunca da, beni Hindistan'a sürdüler” derdi. (14'lerin içinde)

 Ayrıca, Adnan Menderes'in asılmasının da çok büyük bir hata olacağını Cemal Gürsel'e bir mektup ile bildirdiğini ve asılmaması için çok savaştığını anlatırdı. Ve derdi ki; en kötü yönetim, en iyi ihtilalden daha iyidir. Sonra, biliyorsunuz ki, Amerikan destekli 12 Eylül darbesi oldu ve bu darbe, eğer incelerseniz %100 TÜRKEŞ'i elimine etmek için yapılmış olduğunu anlarsınız. TÜRKEŞ, bu dönemde 5 sene hapishane de tutulmuş ve kadroları para ile ele geçirilip, ANAP kurulmuştur ki; Türkiye iyice Amerika'nın kucağına otursun...

 Yani, anlatacak o kadar çok şey var ki...

Ben size şunu söylemek istiyorum. Alparslan TÜRKEŞ, Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Türkiye'ye gelmiş en büyük devlet adamı idi ama Türkiye, kıymetini tam bilemedi. Yanlış propagandaların kurbanı olarak, sizin gibi aydın kesim tarafından genelde kendisine soğuk bakıldı. Ama şunu bilmek lazım, günümüz Türkiye'si özellikle Alparslan Türkeş sonrası çok büyük bir bağımsızlık savaşı vermektedir. Bu dönemde, yapmamız gereken gerçekten vatanperver olarak bir araya gelip hareket etmemizdir, birbirimizin kuyusunu kazmak değildir.
Bakın, PKK'lı Kürtlere nasıl tek yumruk oluyorlar ya da dinci dediğimiz kesime bakın nasıl tek yumruk...
Biz niye birbirimizin gözünü oyuyoruz???

 Sizden ricam, babamı yakından incelemeniz, yazdığı 15 kitabı okumanız ve yazdığınız köşede benim yazdıklarımdan da bahsetmeniz...

 Teşekkürler,

Saygılar,

Ayyüce

 

(Bu arada, 1980 ihtilalinde ben 3 yaşında idim ve babam 5 sene hapishanede yattı)

 
 

Ayyüce Hanımefendi’nin mektuplarından sonra başka konularda yazmayı veya kendisine “cevap” niteliğinde sayılacak şeyleri yayımlamayı doğru bulmadım. Bir "evlât" için "baba" ne demektir bilirim ve "saygı" duyarım...
Amacım, merhum Türkeş'in inançlarını sorgulamak değildi. Ama Kâzım Taşkent'in dediği gibi, bugünkü MHP kadroları o eski Ülkücülerin samimiyetlerine sahip değiller ne yazık ki ve Türkeş Bey'in saçtığı tohumları yiyerek geçiniyorlar.
Bugünlük bu kadar…

Adnan Berk Okan