BIST 9.627
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.496,03
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Aytun Çıray kimdir nereli İyi parti milletvekili CHP'den transfer oldu

Meral Akşener'in yeni partisi İyi bugün resmi olarak kuruldu. İyi partisinde yer alan isimler dikkat çekiyor. Bu isimlerden biri de milletvekili Aytun Çıray. Peki Aytun Çıray kimdir aslen nereli eşi kim? Aytun Çıray özel hayatı ve biyografisi.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Aytun Çıray . Sosyal medyayı da aktif kullanan isim olan Aytun Çıray'ın hayatına gelin yakından bakalım.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray: CHP'den ayrılarak, Akşener'in partisine katılacağını açıklayan ilk milletvekili. Tıp doktoru ve daha önce uzun yıllar Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı yaptı. Ayrıca, farklı şirketlerine yönetiminde yer aldı. Siyasete sağ partilerden başladı. Siyasi çalışmalarını önce Doğru Yol Partisi'nden (DYP), sonra da Anavatan Partisi'nde (ANAP) yürüttü, son olarak 2011 yılında CHP'den milletvekili seçildi.

1957 yılında İzmir, Bayındır'da doğmuştur. Babasının adı Muharrem Remzi, annesinin adı Kıymet'tir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. 1988 yılında İç hastalıkları dalında uzmanlık öğrenimini tamamladı. 1989 yılında 32 yaşında Başhekim oldu.

Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşayunca yedi Sağlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.

Yönetici sıfatı ile PETKİM, ERDEMİR ve İSDEMİR gibi dev şirketlerin yönetiminde bulundu. ERENCO şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Dünya Bankası 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması Müzakerelerinde Türkiye adına başkanlık yaptı. Sağlık Sektörünün Yeniden Yapılandırılması (Sağlık Reformları) Programı Yönetimi, Sosyal Sektörlerde Ulusal ve Uluslararası (Dünya Bankası / UNDP) Proje, Finansman, Yatırım, Kalkınma ve Gelişme Programları Yönetimi görevlerinde bulundu.

Fransızca bilen Aytun Çıray'ın 2 çocuğu var. Selmin Çıray ile evli olan Aytun Çıray'ın Meral Akşener'in yeni partisine katılacağı konuşuluyor.

Dört yıl İzmir Yeni Asır, Gazete Ege, Egeli Sabah, Haber ekspres, Yenigün, Medimagazin ve Sözcü gazetelerinde ve yedi yıl İnternet haber'de köşe yazarı olarak makale yazdı. Turktime adlı haber sitelerinde de köşe yazarlığı yaptı.

Meral Akşener 'İyi Parti'yi tanıttı! En büyük sürpriz logo oldu!