BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
GÜNCEL

Ayşen Gruda sağlık durumu nasıl doktoru üzülerek açıkladı

Şiddetli mide yanması nedeniyle hastaneye kaldırılan Türk sinemasının emektar sanatçılarından Ayşen Gruda'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapıldı.

Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının dev isimleriden biri olan sevilen oyuncu Ayşen Gruda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 11 gündür tedavi gören Ayşen Gruda bugün yoğun bakıma alındı, son sağlık durumu hakkındaki yeni bilgileri doktoru Ergün Kasapoğlu verdi. Peki neredeyse her filmi ezbere bilinen Ayşen Gruda kaç yaşında, kaç kere evlendi, ilk eşi kim ve Ayşen Gruda'nın kaç çocuğu var?

AYŞEN GRUDA SON SAĞLIK DURUMU: Şiddetli mide ağrısı ile hastaneye kaldırılan Ayşen Gruda'nın son sağlık durumu hakkında doktoru Ergun Kasapoğlu son bilgileri verdi. Doktor Kasapoğlu, tedavinin devam edeceğini duyurdu. Mide kanaması şüphesi ile hastaneye getirilen Ayşen Gruda'ya yapılan tetkikler sonucunda kan değerlerinin dengelenmesi amacıyla kan verildi. Durumu stabil olan usta sanatçının yakın zamanda taburcu olması ise şu günlerde imkansız görünüyor.

AYŞEN GRUDA KİMDİR: Ayşen Gruda, 30 Kasım 1944 tarihinde Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Babası kara tren makinistiydi. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi.

Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.

Ayşen Gruda, Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

EVLİLİĞİ: Ayşen Gruda, 1965 yılında tiyatrocu Yılmaz Gruda ile evlendi. Elvan adında bir kızı oldu. Bu evlilik uzun sürdü ancak yıllar sonra boşandılar.

Sitene Ekle
Etiketler