BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24

Aysel ve Bahçeli...

Seçim dönemlerinin en sevdiğim yönü, partilerin slogan ve argümanların ortaya çıkardığı komiklikler oluyor. Hala aklıma geldikçe gülme krizine girdiğim bir slogan var mesela...

Seçim dönemlerinin en sevdiğim yönü, partilerin slogan ve argümanlarının ortaya çıkardığı komiklikler oluyor. Hala aklıma geldikçe gülme krizine girdiğim bir slogan var mesela...

Hatırlarsanız bir dönem AK Parti'nin seçim sloganı belirlemişti. Bunlardan biri "Herşey Türkiye için", diğeri ise "Büyük düşün" şeklindeydi.

Ve bu sloganlar il, ilçe ve beldelere özel olarak hazırlanıyordu.

AK Parti Domalan Belediye Başkan'ı o dönemde bu sloganlardan birini bilboardlarda kullanmış ve ortaya şu tuhaflık çıkmıştı:

"Sen Domalan'sın, büyük düşün!"

Bilboardların altına vatandaşların yazdıkları ise daha bir komikti:

"Nasıl yani!"

"Neyi büyük düşünüyoruz başkan?"


Malum...

Türkiye bugünlerde son sürat referanduma gidiyor. Partiler yine kendi slogan ve argümanlarını ortaya koymaya başladı.

CHP'ye göre referanduma geniş katılım olursa, hayır sonucunun çıkma ihtimali de yüksek olacak. Bu nedenle parti yönetimi, halkı sandık başına götürebilmek için ilginç motivasyon konuşmaları yapmaya başladı bile...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun anonsçusu, rakı masasında çekilmiş bir görüntü paylaşmış ve altına, "Memleketin hayırı için rakı için" diye not düşmüş.

Ancak en ilginç çağrı CHP'li Özgür Özel'e ait.

Bakın ne söylüyor:

"Bu sefer Bodrum'daki Aysel, 'Gitme 1 ay daha tatil yap' desek bile oy kullanmaya gidecek. Uçakta yer bulamazsa otogara gidecek yer arayacak. Yoksa parmak arası terlikleri ile çıkacak Bodrum'dan İstanbul'a kadar otostop çekecek. Ama Aysel gidecek o hayır oyunu kullanacak. Çünkü Aysel biliyor. Eğer o evet geçerse ona o terlikleri bir daha giydirmezler, araba kullandırmazlar. O denize sokmazlar Aysel'i. O yüzden herkes gidecek oyunu kullanacak!"

Açıklamayı şaşkınlıkla okudum...

Bence bu noktada hepimizin işi gücü bırakıp Aysel'e odaklanmamız lazım. Ya da Özgür Özel'in bize bu kızın hikayesini baştan sona adamakıllı anlatması gerekiyor.

Mart ayı çıkar çıkmaz kendini buz gibi rüzgarların estiği Bodrum'a attığına göre, bu kızımızın bir sorunu var demektir abicim!

Neden oyunu kullandıktan sonra gitmiyor da, hararet yapmışcasına kış ayında kendini soğuk sulara atıyor anlamadım.

Hadi gitti diyelim..

Neden parmak arası terlikle dönüyor?

Hı?

Ve neden özellikle otostop çekiyor?

Türkiye'nin her noktasından neredeyse dakika başı uçak kalkıyor. Otobüs desen vızır vızır gelip geçiyorlar. Herkes yer buluyor da bir tek Aysel mi yer bulamıyor?

Kime otostop çekecek bu kötü zamanda kızcağız?

En son Arabesk filminde Müjde Ar otostop çektiğinde başına neler geldiğini hepimiz gördük! Buna rağmen Aysel'e nedir bu Aysel'e parmak arası terlikle otostop çektirme merakı Sayın Özgür Özel?

Beni duyuyorsa şayet kendisine seslenmek istiyorum!

Aysel?

Aysel, kardeşim...

Sakın ha Özgür Özel'i dinleme! Adamın niyeti sana oy kullandırmak falan değil.

Bildiğin seni kötü yola düşürmek istiyor bacım!

Özgür Özel'i dinlersen sandık mandık hak getire. İstanbul'a diye yola çıkarsın, Güneydoğu'nun incisi Mersin'e götürürler.

Ondan sonra işin yoksa Kağıttepe'de oy sandığı ara dur!

BAHÇELİ'NİN DÖNÜŞÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde herkesi dehşete düşüren şu sözleri söylemişti:

"Bizim bildiklerimizi bilseniz, günde iki saat bile uyku uyuyamazsınız!"

Dün Bahçeli'nin "Perinçek'in yanında yer almaktansa Erdoğan'ın yanında yer alırız. Vatan için evet, bayrak için evet, Cumhuriyet için evet" sözlerini dinlerken aklıma Sayın Soylu'nun o sözleri geldi.

Galiba Bahçeli Sayın Süleyman Soylu'nun bahsettiği korkunç gerçekleri öğrendi ve ona göre hareket ediyor.

Türkiye'nin içinde bulunnduğu tehlikeli virajı ve Cumhurbaşkanı'nın yaşadığı dehşet verici gerçekleri biliyor, ülkenin Erdoğan olmadan o virajı dönemeyeceğini anlayıp ona göre davranıyor.