BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Aysel Tuğluk'tan 'umutları bitiren' ilan

HDP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk çözüm süreci için internethaber.com'a sarsıcı açıklamalar yaptı, Tuğluk'a göre süreç çoktan bitti.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, çözüm süreci ve HDP üyesine yönelik saldırıyla ilgili internethaber.com'a son dakika açıklamalar yaptı.

Aysel Tuğluk'a göre 'süreç çoktan bitti'.

Aysel Tuğluk İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a şunları söyledi:

HDP HEDEF GÖSTERİLDİ

"Başta ülkenin Başbakan'ı ve Cumhurbaşkanı olmak üzere HDP'ye yönelik böyle tehditkar bir dil kullanırsa birileri de böyle bir saldırı yapar. HDP en üstten hedef gösterildi. Kimin yaptığı konusunda bir bilgi yok, araştırılıyor."

ORTADA ÇÖZÜM SÜRECİ DİYE BİR ŞEY YOK

"Çözüm süreci tıkanmış, aslında bitme aşamasına gelmiş durumda, yani kritik bir aşamada. Ama bu aşamada herkesin dilini olumlu ve daha kapsayıcı kullanması gerekirken, devletten gelen mesajlar son derece sert. Devletin dili, hiçbir şekilde çözümün devamından yana olan bir dil değil. Kutuplaştırıcı, çatıştırıcı bir dili çözümün bir tarafı olan iktidarın kendisi kullanıyor.

BİTTİ GİBİ GÖRÜNÜYOR

"Bitirmeyeceğiz" diyor ama geri planında, o dili iyi analiz ettiğinizde yapılan açıklamalar ise tamamen bittiğine dönük, ortada çözüm süreci diye bir şey kalmadığını görüyorsunuz. Bütün bunlara rağmen yine de bir umut varsa barış adına bunu büyütmek lazım ama malesef umutlar tükeniyor."

Geçen hafta yazdığı bir yazıda "seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır" diye yazan ve bu yazısının üzerine oldukta tepki alan Tuğluk, "seküler güçlerle" neyi kastettiğini de şöyle açıkladı:

ASKERİ GÖREVE ÇAĞIRACAK HALİM YOK

"Demokrat kesimleri, bu ülkenin geleceğini düşünen kesimleri ifade ettim. Bunu farklı şekilde "askere çağrı" diye yorumlayanlar oldu ama darbelerden en çok çeken bir hareket, bir mücadele olarak herhalde onları göreve çağıracak halim yok. Bu ülkenin demokrat insanları da var. AKP'nin şu anda ülkeyi bir kaosa doğru sürüklediğini görmek lazım, çağrım demokratlaraydı, bunu böyle görmek lazım."