BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA

Aysel Tuğluk'tan provokasyon uyarısı

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, PKK geri çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, terör örgütü üyelerinin ülke dışına çekilmesine ilişkin, "Bazı provokatif güçler bu süreci sabote etmek adına birtakım girişimlerde bulunabilirler. Bunların engellenmesi gerekiyor" dedi.

Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katılan Bağımsız Van Milletvekili Tuğluk, çözüm sürecini sonuna kadar destekleyerek sürecin içinde olacaklarını ve katkı sunacaklarını belirtti.

Tuğluk, sabırla ve büyük bir özveriyle çözüm sürecini neticeye ulaştıracaklarına değinerek, şöyle konuştu:

"Bu çözüm ve barış süreçleri hiç de kolay olmayacak. Önümüze birtakım engeller birtakım zor yollar çıkacak. Ama gerçekten bu süreci sabırla, inançla, iddiayla yürütmek durumundayız. Çünkü biz bir barış şansı, bir çözüm şansı yakaladık. Eğer bu kez de çözümü, barışı gerçekleştiremezsek her şey çok daha kötü olacak. Biz, bir kez daha acıların yaşandığı bir sürecin başlamasını istemiyoruz. Bu nedenle bunu başarmak zorundayız. Bunu da adil, eşitlikçi bir çözüm ile taçlandırmak istiyoruz."

Tuğluk, terör örgütü üyelerinin bugünden itibaren ülke dışına çekilmeleriyle ilgili de PKK’lıların barışa şans tanımak adına sınır dışına çekildiğini söyledi.

Çekilme sürecinde kimsenin burnunun kanamasını istemediklerine işaret eden Tuğluk, "Bu konuda tedbirlerin alınması gerekiyor. Bazı provokatif güçler bu süreci sabote etmek adına birtakım girişimlerde bulunabilirler. Bunların engellenmesi gerekiyor. Bizler de süreci hassasiyetle takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mitingde, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk de Kürtçe bir konuşma yaptı. Tuğluk ve Türk, mitingin ardından Van’ın Çaldıran ve Muradiye ilçelerine gitti.