BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.423,56
HABER /  POLİTİKA

Aysel Tuğluk hakkında hapis istemi

BDP milletvekili Aysel Akat Ata ve BDP nin Van'dan desteklediği milletvekili adayı Aysel Tuğluk'un yargılandıkları davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı.

Abone ol

BDP milletvekili Aysel Akat Ata ve BDP nin Van'dan desteklediği milletvekili adayı Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu 19 sanığın "terör örgütü üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından yargılandıkları davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Tuğluk'un, 'Avukatlık görevini kötüye kullanmak' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen savcı, BDP milletvekili Aysel Akat Ata hakkındaki yargılamanın dondurulması ve Ata'nın dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM başkanlığına dava dosyasının gönderilmesini talep etti.

Savcı, 9 sayfalık mütalaasında Aysel Tuğluk'un, "Avukatlık görevini kötüye kullanmak" suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Milletvekili Ayla Akat Ata hakkındaki davalarda yargılamanın durdurulmasını, dokunulmazlığının kaldırılması için dosyasının TBMM'ye gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ve sanık avukatlarını mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.