BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ayşe Keşir kimdir yeni bakanlar listesinde var mı?

Ayşe Keşir kimdir sorusu yeni Bakanlar Kurulu'yla birlikte gündeme geldi. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in adı yeni bakanlar kurulu listesinde anılıyor. Peki Ayşe Keşir kimdir hayatı çalışmaları nelerdir? İşte Ayşe Keşir'in özgeçmişi...

Abone ol

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in adı yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer alan isimler arasında gösterildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kuruluşunda önemli görevler alan Ayşe Keşir, 1 Kasım seçimlerinde Düzce'den milletvekili seçildi. Seçimden önce bakan danışmanlığı yapan Keşir'in hayatı ve özgeçmişinin detayları şöyle:

AYŞE KEŞİR HAYATI ÇALIŞMALARI 

1967 Düzce doğumludur.

İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamladı. 1985 yılında Zeytinburnu İHL’yi, 1989 yılında İ.Ü. Basın Yayın Y.O. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Sosyal Politikalar alanında Yüksek Lisans programını tamamladı.

1989 yılında "Yaşama Sevinci" isimli özürlüler ihtisas yayınında muhabir başladığı meslek yaşamına, daha sonra istihbarat şefi olarak devam etti. Özel TV kanallarında metin yazarı ve program yapımcısı olarak çalıştı. 15'i aşkın radyo tiyatrosu seslendirdi. Halen çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerine toplum okumaları yazıları yazmaktadır.

1986 yılında Hanımlar Eğitim Kültür Derneği'nde başladığı STK çalışmalarına çeşitli dernek, vakıf, girişim gruplarında üyelik ve yönetim kurulu üyeliği ile devam etti. STK çalışmaları bünyesinde Türk cumhuriyetlerinden ülkemize gelen gençler, yoksulluk, kadın, kadın istihdamı ve çocuk alanında çalışmalarda bulundu. Halen Avrasya Bir Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Basın Birliği Derneği üyeliği başta olmak üzere, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyesidir.

Ayşe Keşir kimdir hayatı çalışmaları AK Parti'de ne görev yaptı
AYŞE KEŞİR

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kollarının kurucu yönetim kurulu üyesidir. 2002 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge SKM Basın Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 8 Mayıs 2005 tarihinde 1. Olağan Kongre'den sonra, MKYK ve Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevine getirildi (2005-2007). 2006 yılında Ak Parti İktidarında Sosyal Politika Uygulamaları I ve II yayınlarını hazırladı ve tüm kadın kolları teşkilatlardaki eğitim organizasyonunu yönetti. Ardından Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yaptı (2007-2012). Bu görevi esnasında, kadın kollarının ulusal ve uluslararası çalışmalarının tanıtım ve medya planlamasını yürüttü. Kısa filmler, yayınlar ve broşürler hazırladı. 2009 seçimlerinde Ankara Altındağ ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildi.

Ayşe Keşir, evli ve 3 çocuk annesidir.