BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  DÜNYA

Aynı evde 8 çocuk bıçaklanarak öldürüldü

Avustralya halkı aynı evde bıçaklanarak öldürülen 8 çocuğun şokunu yaşıyor.

Abone ol

Avustralya'nın Queensland eyaletinin Cairns kentindeki bir evde, 1,5 ile 15 yaş arasındaki 8 çocuğun cesedi bulundu.

7'Sİ KARDEŞ DİĞERİ AKRABA

Avustralya’nın Queensland eyaletinin Cairns kentindeki bir evde, cesedi bulunan 8 çocuktan 7'sinin kardeş, birinin ise akrabaları olduğu bildirildi.

Queensland polis yetkililerinin açıklamasına göre, yaralı olarak hastaneye kaldırılan 34 yaşındaki kadının, ölen 7 çocuğu annesi olduğu, hayatını kaybeden diğer çocuğun ise akrabaları olduğu belirtildi.

Polis yetkilileri, yaşları 1 buçuk ile 15 arasında değişen çocukların nasıl öldüğü konusunda kesin bilginin otopsi yapılmadan önce verilemeyeceğini açıkladı.

Olayda hayatını kaybeden çocukların kim veya kimler tarafından ne amaçla öldürüldüğü henüz bilinmiyor.

Diğer yandan olayın ardından Avustralya Başbakanı Tony Abbott yayımladığı mesajda, "Cairns’den gelen haber yüreğimizi burktu ve bu olay aileleri derinden üzmüştür. Konuşulmayacak kadar kötü bir suçtur. Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bu gece tüm ülkede bu çocuklar için gözyaşı dökülüp, dualar edilecek" ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ZOR BİR HAFTA

Ana muhalefet Partisi Başkanı Bill Shorten da bir mesaj yayımlayarak olaydan duyduğu üzüntüyü "Ülkemiz için çok zor bir haftaydı. Bu üzücü ve trajik olay da haftanın kötü bitmesine sebep oldu. Böyle bir şeyin nasıl yapılabileceğini aklımız almıyor. Çocukları öldürmekten daha kötü bir şey yoktur" sözleri ile aktardı.

Diğer yandan olayla ilgili soruşturma sürerken, cinayetlerin yaşandığı bölgeyi ziyaret edenler hayatını kaybeden çocukların anısına çiçek bırakmaya başladı.

Avustralya'nın Cairns kentinde meydana gelen olay yerel saatle 11.20'de güvenlik güçlerine ihbar edilmiş ve polis bir evde bıçaklanarak öldürülmüş 8 çocuğun cesedi ile 34 yaşındaki bir kadını yaralı bulmuştu

ceset.20141219085614.jpg