BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Aynen Sultan Fatih gibiyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin icraatlarını anlattı, muhalefeti de vizyonsuzlukla suçladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"Karşımıza geçip muhalefet yaptığını zannedenler, ne yaptıklarını, ne yapacaklarını bilemedikleri, söyleyemedikleri için bir saatin 55 dakikasını 3 tane küfür kelimesine harcayabiliyor, bir başkası da hayal kurabiliyor. Hamdolsun yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olduğu gibi, yaptıklarımız da bizim aynamızdır" dedi.

Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa-Ankara karayolunda inşa edilen "Kestel Köprülü Kavşağı"nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kürsüye çıktıklarında hükümet adına, ülkenin içinde bulunduğu durumu, sağlık, eğitim, enerji ve diğer alanlarda neler yaptıklarını anlattıklarını, Türkiye'nin 11 yıl öncesinden bu günlere nasıl geldiği konusunda saatlerce konuşabildiklerini söyledi.

Yaptıkları çok şey olduğunu, anlatacakları çok iş bulunduğunu vurgulayan Arınç, "Allah'a hamdederiz. Biz böyleyiz. 'Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde' demişler. Yani yaptığınız iş sizin aynanızdır. Ne yapıyorsanız millet onu görür, yapmazsanız da görür. Eksiklerinizi de bilir. Yaptığımız, iftihar ettiğimiz çok şey var, yapacağımız da çok şey var. Hamdolsun ki bu durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, Türkiye'nin, 11 yıl  yıl öncesinden bu güne önemli aşamalar katettiğini, sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında büyük hizmetler yaptıklarını vurguladı. Bunları söylediklerine dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

"Karşımıza geçip muhalefet yaptığını zannedenler, ne yaptıklarını, ne yapacaklarını bilemedikleri, söyleyemedikleri için bir saatin 55 dakikasını 3 tane küfür kelimesine harcayabiliyor, bir başkası da hayal kurabiliyor. Hamdolsun yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olduğu gibi, yaptıklarımız da bizim aynamızdır. Milletimizin önünde, yaptığımız her işin, attığımız her adımın, söylediğimizin her sözün hesabını veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Hayal peşinde koşmuyoruz. 'Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim, inan ki ne demişsem doğru söylemişim, şudur benim bildiğim en doğru söz; sözün onun gibi olsun, hakikat olsun tek' diyor, yaptığımız işleri anlatıyoruz."

BUNLARIN HEDEFİ KENDİ BOYLARI KADAR

Kestel Köprülü Kavşağı için 26 milyon dolar harcandığı bilgisini veren Arınç, Bursa için başka işler de yaptıklarına işaret etti. Arınç, Bursa'nın da yüksek hızlı trene kavuşacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Yüzyılın rüyası gerçekleşiyor. Ankara'dan çıkacak, 2 saat 15 dakikada Bursa'ya geleceksiniz. Bursa'dan çıkacak, 2 saat 15 dakikada İstanbul'a gideceksiniz, İzmir'e, güneye gideceksiniz. 20 tane vilayeti birbirine bağlayacak yüksek hızlı tren yapıyoruz. Dün bunun tünellerini ziyaret ettik, viyadüklerini, yapılan imalatları gördük. Gürsu'da, Yenişehir'de, Bursa merkezdeki istasyon yerlerini gördük. Sadece 60 kilometresini 390 trilyona ihale ettiğimiz, o uzun 3 bin 700 metre uzunluğundaki köprüleri, menfezleri, tünelleri ziyaret ettik. Hayalimiz çok büyük. Bunların hedefi, kendi boyları kadar. Bizim hedefimiz, ufuklar kadar hamdolsun, Uludağ kadar büyük. Dün bununla yetinmedik, İzmir ile İstanbul arasındaki otoyol ki en önemli kesişme merkezi Bursa, Orhangazi'siyle Bursa'sıyla hamdolsun çok güzel bir ulaşım ağının içinde kalacağız, 3 bin 750 metre uzunluğunda iki taraflı tüneller, dün ışığı gördü. Hamdolsun 7 milyar dolara yap-işlet-devret ile ihale ettiğimiz bu büyük projenin üzerinde 4 kilometrelik asma köprüler var. Bu hükümet o kadar güçlü ki hamdolsun karanın bittiği yerde ya denizin üstüne asma köprü yapıyor, dünyadaki 4 köprüden bir tanesi veya denizin 60 metre altından Marmaray ile iki kıtayı birleştiriyor. Yaptıklarımız bunlar. Ağzını açıp da hakaretten başka bir şey bilmeyenlerin kulaklarına gitsin diye söylüyorum. Yaptıklarımızı söylüyoruz, yapacaklarımız da işin cabası."

Arınç, Kestel'e üniversitenin geldiğini, hastane yapılacağını, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projelerinin hayata geçirildiğini belirterek, "Arı gibi çalışıyor Başkanımız (Kestel Belediye Başkanı Yener Acar). Adam atom karınca gibi. Boyu mikrofona yetişmiyor ama yaptığı işler maşallah aslan gibi" ifadesini kullandı.

ÜLKELER KITALAR BİRBİRİNE YAKLAŞIYOR

Merkezi hükümet olarak, yerel yönetimlere verdikleri maddi imkanlar konusunda her zaman daha çok katkıda bulunacaklarını anlatan Arınç, geçmiş hükümetler döneminde değil yerel yönetimler, merkezi hükümetlerin bile bu tür köprülü kavşaklar yapamadıklarını belirtti.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Sadece bir misal vereyim; 40 senedir, 19 yaşında başladığı siyasi hayatını bugün devam ettiren, seneye Allah kerim, bir kardeşinizim. Hükümetler, 'Para yok bir şey yapamıyoruz' derlerdi. Dışarıdan kredi bulmaya giderlerdi ve kapılarda bekletilirdi, yüzlerine bakılmazdı. Sonra giden bir başbakan veya bakan, Türkiye'ye müjdeli haber gönderirdi; 'Müjde bir milyon dolar kredi buldum.' 1 milyon dolar için 40 tane kapı çalardı benim başbakanlarım, bakanlarım. Dün yüksek hızlı trende sadece bir bölge için verdiğimiz rakamı gördüm de Allah'a hamdettim. 390 milyon lirayı sadece bir kesimde yüksek hızlı tren yapılabilsin diye veriyoruz hem de bütçeden veriyoruz. Daha da en azından yüzde 60 ilave edeceğiz. Tünel yapmak, toprak yapısı değişirse çok da kolay değildir."

AYNEN SULTAN FATİH GİBİYİZ

Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethini hatırlatan Arınç, şunları dile getirdi:

"Dağları kazıyoruz, toprağın altından üstünden giriyoruz, denizlerin altından ülkeler, kıtalar birbirine yaklaşıyor. Biz böyleyiz hamdolsun, Sultan Fatih gibi. 21 yaşında gencecik insanın, İstanbul üzerine giderken karşısına çıkanlar şunu söylüyor; 'Çok da gençsin, tecrübesizsin. Senden evvel 9 kere Araplar, 21 defa Venedikliler, Cenevizliler İstanbul'u almak için geldi de onlar muvaffak olamadı, sen neyine güveniyorsun?' Fatih'in verdiği cevap çok güzeldir; 'Biz inançlı insanlarız, biz öyle şeylere muktediriz ki yapabiliriz ki siz onları hayal bile edemezsiniz.' Biz de AK Parti hükümeti olarak, aynen Sultan Fatih gibiyiz. Başkalarının hayal edemediklerini bir bir gerçekleştiriyoruz hamdolsun. Daha da yapacaklarımızla birlikte."

Daha sonra Arınç, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kurdeleyi keserek, Kestel Köprülü Kaşağı'nın açılışını gerçekleştirdi.