BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AYM'nin dershane kararına AK Parti'den çok sert sözler!

Anayasa Mahkemesi dün 1 Eylül'de dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oy çokluğuyla iptal etti. Karara AK Parti'den çok sert tepki geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Anayasa Mahkemesi (AYM), merakla beklenen dershanelerle ilgili kararını dün verdi. AYM'nin, oy birliğiyle dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kanun hükmünü iptal ettiği belirtildi.

AYM'nin bu kararına en sert tepkilerden birini AK Parti milletvekili Metin Külünk verdi. 

İnternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Külünk, bu kararın, terör örgütünün Türkiye'yi Erdoğansızlaştırmasına imkan sunduğunu söyledi.

Külünk'ün açıklamaları şöyle:

GALİBA ANAYASA MAHKEMESİ TÜRKİYE'DE YAŞAMIYOR


Galiba Anayasa Mahkemesi Türkiye'de yaşamıyor. Anayasa Mahkemesi'nin asli fonksiyonu, milletin ve devletin bekaasını korumaktır. Devletin ve milletin bekaasını tehdit eden bir terör örgütünün yapılanmasındaki, devleti tehdit eden bir araç haline dönüştürülmek istenen bir örgütün ne yapmak istediğini Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını hayretle karşılıyorum.

BU KARARA SAYGI DUYMUYORUM

Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymuyorum çünkü ülkemin, milletimin, demokrasinin ve de devletin bekaasını tehdit eden bir terör örgütünü, devleti ele geçirmeye çalışan bir terör örgütünün ne yapmak istediğini anlamayan bir karar vermişlerdir.

ELİNİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN YANA KALDIRAN AYM ÜYELERİ

Dolayısıyla da Anayasa Mahkemesi'nin oy çokluğuyla verilmiş olan bu kararında elini terör örgütünün bu ülkeyi ele geçirmesinden yana kullanmış olan üyelerini de aldıkları bu karardan dolayı milletin vicdanını bir kez daha sızlattıklarını düşünmeye davet ediyorum.

TÜRKİYE'Yİ GÜÇSÜZLEŞTİRME OPERASYONU

Türkiye çok ciddi bir sarmalın içerisinde, Türkiye'nin etrafı ateş çemberiyle çevrili. İçeride de Gezi vandalizmi, 17-25 Aralık darbe girişimi, ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday, bu seçimde de kendileri iktidar olma becerisi gösteremeyenlerin ve de paralel ihanet çetesinin desteklediği bir parti üzerinden Türkiye'yi güçsüzleştime operasyonunun bir devamı olarak görüyorum alınan bu kararı.

ERDOĞANSIZLAŞTIRMA OPERASYONU

Bu ülkeyi Sayın Erdoğansızlaştırmak operasyonunun bir parçası olarak görüyorum ve AK Parti'yi güçsüzleştirmek ve küresel statükonun emrine girecek dışarıda bir başka siyasi oluşumun önünü açmak için zorlama bir karar olarak görüyorum.