BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  GÜNCEL

AYM'den o raportöre çok sert sözler!

Anayasa Mahkemesi, daha önce mahkemede raportör olarak çalışan bir kişinin mahkemeyle ilgili iddialarına cevap verdi.

Abone ol
Anayasa Mahkemesi Başkanlığından, Mahkemedeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkındaki açıklamalarının gerçekle ilgisi olmadığı bildirildi.
 
Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı ve görsel medya organlarında, Anayasa Mahkemesi ve mensupları hakkında haksız ve temelsiz iddiaların yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "Daha önce Mahkememizde görev almış ancak mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle Mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur" ifadesine yer verildi.
 
Asılsız itham ve iddiaların mahkemeyi ve mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğunun yapılan tertiplerden açıkça anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Çeşitli medya organlarının söz konusu raportörün asılsız iddialarını kullanarak mahkemeyi ve mensuplarını siyasi bir kavganın tarafı haline getirme çabalarının farkında olduğumuz bilinmelidir. Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin, grubun, cemaatinin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini ya da yönlendirmesiyle hareket eden değil anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur. Bu kurumsal duruşumuzu etkilemeye asla izin verilmeyecektir. Son zamanlarda mahkemeden çıkan kararların niteliğine bakılacak olursa, bazı medya organlarının yakıştırmaya çalıştığı iddialarla örtüşmediği vicdan sahibi herkesin ortak düşüncesidir."
 
Açıklamada, Anayasa Mahkemesinin özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkede hukuka ve yargıya güveni sağlamaya kararlı biçimde devam edeceği bildirildi.