BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.424,24
HABER /  GÜNCEL

Aylin yapay kalple hayata tutunacak

Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen ve 8 kez anjiyo olan lise öğrencisi Aylin Kütükçü, hayırseverlerin yardımlarının ardından ya...

Abone ol

Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen ve 8 kez anjiyo olan lise öğrencisi Aylin Kütükçü, hayırseverlerin yardımlarının ardından yapay kalp nakli için ameliyata alınacak.
Henüz 5 aylıkken kalp rahatsızlığı gelişen ve çok sayıda ameliyat geçiren 15 yaşındaki lise öğrencisi Aylin Altınok’un hayata tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyacı vardı. Fakat ameliyat için Aylin’in 5 bin liraya ihtiyacı vardı. Aile maddi durumu kötü olması nedeniyle bu parayı bulamadı. "Aylin’e mutlu olmak bile yasak" haberleriyle gündeme gelen Aylin’in yaşama tutunması için kısa sürede 7 bin 500 lira toplandı. Açılan hesap numarasına yatırılan bağış paraları sayesinde Aylin, bugün İstanbul’daki özel bir hastaneye kalp nakli için yola çıktı. Daha önce iki kere bypass, 8 kere de anjiyo olan Aylin için nakledilecek kalbin bulunduğu ve gerekli testlerin yapıldığı belirtildi. Aylin, yarın operasyon için masaya yatacak.
Tüm hazırlıklarını tamamlayıp İstanbul’un yolunu tutan anne Sebahat Altınok da, sevinç ve endişeyi bir arada yaşadığını kaydetti. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür eden anne Altınok, şöyle konuştu: “Ameliyata tam olarak sevinemiyorum. Çünkü büyük risk var. Risk çok yüksek, doktorlar yüzde 95 risk var diyor. Hem korkuyorum hem sevinçliyim. Ancak kızım dualarla kurtulacak. Çok kişi aradı. Yardımcı oldu. Herkes dua ediyor, bize moral veriyor.”
Yardım kampanyasına destek veren herkese tek tek teşekkür eden anne Altınok, vatandaşların duyarlılığı sayesinde kızının kurtulacağına inandığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ARADI
Aylin’e normalde naklin Eylül ayında yapılacağını ancak Sağlık Bakanlığı tarafından bu sürecin öne çekildiğini dile getiren anne Altınok, sürecin hızlandırıldığını söyledi. Altınok, kızının durumundan haberdar olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendilerini telefonla arayarak moral verdiklerini söyledi.
Çok önemli bir operasyon geçirecek olan ve omuzlarında büyük bir yük taşıyan küçük Aylin de aklına olumsuz sonuçlar getirmiyor. “Ben çok sevinçliyim ve herkese de çok teşekkür ediyorum” diyen Aylin, perşembe günü dua beklediğini söyledi.
(İHA)