BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Türkiye bu olay sözleri konuşuyor

Kürtajı cinayet olarak gördüğünü açıklayan Başbakan Erdoğan'a, CHP'li kadın vekilin cevabı olay oldu.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan gelen açıklama skandal yarattı. Nazlıaka, Başbakan Erdoğan için "vajina bekçiliğini bıraksın" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın “kürtaj” ve “sezaryen” ile ilgili sözleri gündeme oturdu. En tuhaf tepki de CHP'li kadın vekillerden geldi.

Erdoğan'ın sözlerini değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka skandal ifadelere imza attı. Nazlıaka'nın olay tepkisi Twitter'da da yankı buldu.

VAJİNA BEKÇİSİ ERDOĞAN

Kürtajın yasak olduğu tek ülkenin Malta olduğuna dikkat çeken Nazlıaka'nın olay olan sözleri şöyle;

-"Ayrıca Başbak1.20120526170155.jpgan’ın kadının bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor, özetle diyorum ki Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın. Totaliter rejim insanların özel hayatına müdahale etme noktasına getirmiştir Türkiye’yi. Başbakan kadınların özel tercihleriyle uğraşmayı bırakıp ülkeyi yönetsin."

HER KÜRTAJ BİR ULUDERE'DİR

CHP'li kadın vekilin olay olan sözlerinin sebebi Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde yaptığı kürtaj açıklaması. Erdoğan kürtaja ve sezeryana karşı olduğunu belirterek şunları söylemişti;
-”Bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere ve medya mensuplarına sesleniyorum. Yatıyorsunuz kalkıyors2.20120526170353.jpgunuz ‘Uludere’ diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere’dir.

Anne karnında bir yavruyu öldürmenin doğumdan sonra öldürmeden ne farkı var soruyorum sizlere. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye mecburuz. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu bilmek durumundayız, asla bu oyunlara prim vermemeliyiz”.