BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman'ın gücünün tükendiği an

Kupaya veda eden Fenerbahçe'de hedef tahtasına oturtulan Aykut Kocaman'dan açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 2-1'lik yenilgi Aykut Kocaman'ı adeta bitirmiş. Morali bozulan ve soyunma odasında futbolcuları haşladığını söyleyen hoca, bu anlamda profesyonel olmadığını itiraf etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "İstifa etmiyorum, görevimin başındayım" sözleriyle iddialara cevap verdi. Kameralar karşısına geçen Kocaman taraftarlardan özür diledi.

Kocaman neden dünkü maçtan sonra basın toplantısı düzenlemediğini anlatırken çarpıcı ifadeler kullandı: "Basın toplantısı yapmak için kendimde o gücü bulamadım. İçeride oyuncu grubuyla ilgili yaptığım amacının dışına taşan konuşma oldu ve hakikaten demoralize ve öfkeli haldeydim."


Yeni Malatya'ya 2-1 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Fenerbahçe'de hezimetin sorumlusu olarak gösterilen Aykut Kocaman 'göreve devam' dedi.

Yenilgi sonrası basın toplantısı yapmayan Kocaman'ın bugün istifa edeceği yönünde haberler çıkmıştı. Kocaman Antalya Miracle Otel'de devre arası kamp sürecini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. İşte o konuşmadan çarpıcı satır başları:

ELİMİZDE OLAN EN DEĞERLİ OLAN LİG KUPASI

"İkinci yarının ilk bölümünde yoğun tempoda çalıştık. Maçın iki gün öncesine kadar çift antremanla çıkacağız.  Elimizde olan en değerli olan lig kupasını 9 puanlık dezavantaja rağmen kazanmak için olağanüstü efor sarfetmek zorunda olduğumuzu biliyoruz..

BUZ VE İLK İKİ KAÇ

Maça giderken yola devam etme ihtimallerinin elimizde olmadığını biliyorduk. Sahanın buzla kaplı olması bende uyandırdığı his Antalya ve Trabzon maçıyla ilgili olarak sakatlık riskini ortaya koydu. Sakatlanma rismi demotive etti.

AFFEDİLİR GİBİ DEĞİL


Ben de buna dahilim. Hepimizi derin ölçüde üzen sıkıntılı sonuç ve maçı oynamasında belki ufak tefek nedenler olabilir ama belirleyici etkenler değildi. Dünkü maçın bizim açımızdan tarif edilir hiç bir yanı yok. Hem şahsım adına hem takım adına zamiamızdan özür dilemek zorundayız. Fenerbahçe her maçı kazanmak zorundadır. Affedilir gibi değil.

KENDİMDE O GÜCÜ BULAMADIM

Maçtan sonra basın toplantısı yapmadım. Hiçbirimiz robot değiliz. Her ne kadar profesyonel olduğumuzu iddia etsek de dünkü maç son derece moral bozucuydu. Basın toplantısı yapmak için kendimde o gücü bulamadım. İçeride oyuncu grubuyla ilgili yaptığım amacının dışına taşan konuşma oldu ve hakikaten demoralize ve öfkeli haldeydim. Doğrusu bu.

KARMAŞIK DUYGULAR İÇERİSİNDEYDİM

Hep basın toplantılarında ve sohbetlerde içimden geleni söyledim. Hep öyle olmaya çalıştım. Burada da bunu bu şekilde söyleyeyim. Doğrusu karmaşık duygular içindeydim. Fazla bir şey kullanmak istemiyorum.

BİZLERİ UTANDIRDILAR

Saat iki buçuk sıralarında bizi karşılamaya gelerek bizi utandıran taraflarlara özür borcumuz var. Anlayabilenler için son derece itici motivasyon kaynağı olacaktır. Umarım grup olarak anlayacağız.

BASKIYI ŞİDDETLE HİSSEDİYORUM

Sorunluğu taşıyıp baskıyı hissetmemek imkansız. Bütün her şeyimizle yaşıyoruz. Baskı yaratan söz ve hareketlerden etkilenmemek iyimserlik olur. Baskıyı şiddetle hissediyorum.

TRANSFER OLACAK MI?

Bir kaç bölgeyle ilgili 1.5-2 aydır çalışmalarımız vardı. Transfer üzerinde 4-5 oyuncu vardı. Fakat bazılarında kulüp bazılarında oyuncuların kendilerinin kişisel nedenlerle olmaması nedeniyle sonuç alamadık. Antalya ve Trabzon maçı önemli ama arkasından gelecek 15 maçlık periyod için güçlü bir kadroya her zaman Fenerbahçe'nin ihtiyacı var.

ALEX'İN DURUMU

Bir oyuncunun geleceği ile ilgili beklentilerini beyan etmesini normal buluyorum. Bütün oyuncular için söylüyorum sadece Alex için değil. Bunu yaparken takım performansıyla paralel gittiği sürece problem yok."