BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  SEÇİM

Aydoğan Cevahir AK Parti’den aday adayı oldu

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Cevahir ailesinden Aydoğan Cevahir AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

Abone ol

İşadamı Aydoğan Cevahir, 2015 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. 

AYDOĞAN CEVAHİR TİM?

Tanınmış işadamı Aydoğan Cevahir, AK Partiden aday adayı oldu. Trabzonlu Cevahir ailesinden, Türkiye’nin önemli işadamlarından ve Beşiktaş Spor Kulübü Kongre ve Divan Kurulu Üyesi Aydoğan Cevahir iş dünyasının yanı sıra, özellikle Sarıyer ve Şişli’de birçok STK’da yönetici ve kurucu olarak yer aldı.

İspanyolcanın yanı sıra, ileri seviyede İngilizce ve Arapça da bilen Cevahir, halen Biz Cevahir İnşaat Turizm ve Sağlık Yatırımları AŞ’de Başkan Yardımcılığı yapıyor. AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği esnasında Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyon Başkanlığı yapan Cevahir, KASİAD Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, ASİAD Genel Başkan Yardımcılığı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

YENİ TÜRKİYE YOLUNDA

1992 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Erdoğan’ın imzasıyla AK Partiye üye olduğunu ifade eden, AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aydoğan Cevahir, Milletvekili olma gayretinin amacını şu cümlelerle ifade etti:

“Gerek AK Parti ilçe teşkilatlarında, gerek kurucusu ve üyesi bulunduğum iş çevremde ve STK’larda 35 seneden beri bu davaya hizmet ediyorum. Vatanını ve milletini seven birisi olarak, Hedef 2023 vizyonuyla gelecekteki Yeni Türkiye yolunda, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve bu davanın kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendi çapımızda, gücümüz yettiği nispette destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız ve dolayısıyla Türkiye’nin geleceğine, ümit dolu güzel günler hazırlamak için, AK Parti İkinci Bölegeden A.Adayı oldum.”

cevahir.jpg