BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.477,33
HABER /  GÜNCEL

Aydın'da film gibi 7 saatlik kovalamaca!

Aydın'da polis memurunu yaralayan zanlı, 7 saatlik bir takibin ardından buğday tarlasında vurularak öldürüldü.

Abone ol
Aydın'ın Germencik ilçesinde polis memurunu av tüfeğiyle yaralayıp kaçan zanlı, polis ekipleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirdi. Koluna mermi isabet eden bir polis memuru da yaralandı.
 
Olaylar zinciri bugün saat 09.15'de başlamıştı.  Hırsızlıktan hakkında yakalama kararı bulunan 17 yaşındaki G.G.’nin evine giden 19 yıllık polis memuru Serdar Mutluer’e bahçeden içeri girdiği sırada, iddiaya göre, zanlıyla aynı isme sahip 42 yaşındaki babası G.G. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. 
 
Kasığından yaralanan Serdar Mutlu Er'e meslektaşları ateş hattından uzaklaştırıp bölgeye sağlık ekiplerini çağırdı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulunduğu polis memuru Serdar Mutluer'i ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ağır yaralanan ve çok kan kaybeden Mutluer için telsizden 'A RH pozitif' kan talep edildi. Meslektaşları kan vermek için hastaneye akın etti. Polis ekipleri ev ve sokakta çevre güvenliği için önlem alırken Özel Harekat Şubesi'nden de destek istendi. Sokağa gelen özel harekat polisleri, evin etrafını çevirdi. Operasyonda baba ve oğula ulaşılamadı.
 
YERİ TESPİT EDİLDİ
 
Zanlının buğday tarlasında saklandığı bilgisini alan  ekipler, operasyon düzenledi. Polisin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren  Gökbel, güvenlik güçleri tarafından silahla vuruldu. 
 
Ağır yaralanan ve ambulansla Germencik Devlet Hastanesine kaldırılan  Gökbel, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)  Uygulama ve Araştırma Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Evli ve üç çocuk babası olan Gökbel'in uzun süredir psikolojik tedavi  gördüğü öğrenildi. 
 
 Çatışmada kolundan yaralanan polis memuru Gürkan Aytunç Germencik  Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Öte yandan polis ekiplerinin hastane etrafında geniş güvenlik önlemi  aldığı görüldü. Aydın'da Sabah saatlerinde Yeni Mahalle Uzun Sokak'ta hakkında arama  kararı bulunan Güvem Gökbel'e (43) tebligat götüren polis memuru Serdar Mutlu Er,  zanlının av tüfeğiyle açtığı ateşle karnından yaralanmıştı.