BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aydın ve Oğan'dan Akşener açıklaması

MHP'de genel başkan adaylarından Koray Aydın ve Sinan Oğan, olağanüstü tüzük kurultayında 1 madde hariç diğer tüzük değişiklikleri konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Abone ol

MHP'din 6. Olağanüstü Kurultayı'nda 119 maddelik tüzüğün 13 maddesi değiştirildi. Değişiklikler oy birliği ile kabul edildi. Genel Başkan adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın tüzük ile ilgili 1 madde dışındaki değişikliklerden haberdar olmadıklarını açıkladı.

MHP'din 6. Olağanüstü Kurultayı'nda 119 maddelik MHP Tüzüğü'nün 13 maddesi değişti. Divan oluşturulduktan sonra 14 önerge verildi. Tüzükte 13 değişiklik yapıldı. Ayrıca eski Milletvekili Ali Güngör için de iade-i itibar kararı çıktı. Değiştirilen maddeler ile olağanüstü kurultayda genel başkan seçiminin önü açıldı.

10 TEMMUZ OLMAZSA 17 TEMMUZ

Kurultayda Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena spor Salonu'nda yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırıldı. Kongre hazırlıkları için de bir heyet oluşturuldu. Genel başkan adayının milletvekili olma şartı kaldırıldı.

AKŞENER RAHATSIZLIĞI

Genel Başkan adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın tüzük ile ilgili 1 madde dışındaki değişikliklerden haberdar olmadıklarını açıkladı.Koray Aydın "Tüzük değişikliği ile ilgili hazırlanan önergelerden haberdar olamadık. Meral Akşener ekibi her zaman yaptığını yaptı. Biz de tecrübemizle katkı yapabilirdik. Ama önemli olan bizim istediğimiz olağanüstü seçimli kurultay kararının çıkmasıydı" dedi.

Divan kriziyle ilgili de konuşan MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, Divan Başkanlığı için Sinan oğan ve Meral Akşener'in aday çıkarttığının, kendisinin ve Ümit Özdağ'ın aday çıkartmadığını söyledi. Delegenin iki liste nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Aydın, kendilerinin arabulucuk yaptığını, tek listeye dönüldüğünü bildirdi.