BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın şehidini bayraklarla uğurladı

Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun için, memleketi Aydın'da düzenlenen törende binlerce kişi teröre lanet yağdırdı.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun için Aydın'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Mehmet Ali Tosun'un cenazesi Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aydın Bey Camisi avlusuna getirildi. Cenazeyi karşılayan binlerce vatandaş, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağlayan ve baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada şehidin annesi Müşerref Tosun ile babası Abdullah Tosun'un cenazede güçlükle ayakta durduğu görüldü. Duaların okunması ve cenaze namazının ardından Şehit Tosun'un cenazesi, ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce vatandaş eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı'nda bir süre askerler tarafından taşındı.

Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un cenazesi toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Tepecik beldesine gönderildi.

Cenaze törenine şehidinin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdem ve Atilla Koç, CHP Milletvekili Fatih Atay, MHP milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Recep Taner, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TÖRENDEN NOTLAR

Bu arada törene katılan vatandaşların AK Parti binası önünden geçişi sırasında atılan sert cisim küçük yaştaki bir kızın yaralanmasına neden oldu. Yaralıya ilk müdahale 112 Acil Servis ekiplerince yapıldı.

Cenaze namazından çıkan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a da vatandaşlar tepki gösterirken Vali Coş ile vatandaşlar arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Cenaze namazı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini yazdığı çelenge müdahale eden bir kişi de olay yerinden uzaklaştırıldı.