BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  MEDYA

Aydın Engin ve Murat Belge için suikast kararı

T24 binasının girişine, Aydın Engin ve Murat Belge için 'suikast kararı alınmıştır' notu yazan bir mektup bırakıldı.

Abone ol

T24 internet sitesinin bulunduğu binanın girişindeki demir kapının altından, dün akşam 17.00 sıralarında posta yolu kullanılmadan elden bir zarf atıldı.

Suikast hazırlığı olduğu belirlenen zarfta, gazetemiz yazarı ve aynı zamanda T24’ün kurucu yazarı Aydın Engin ile Taraf gazetesi yazarı, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Murat Belge için “karar alındığı” ve “vazifelendirme” yapıldığı belirtildi. Üzerinde mavi tükenmez kalemden çıktığı anlaşılan el yazısıyla “Bir vatansever Sayın Bay Aydın Engin” yazılı zarfın içinden, yine el yazısıyla yazılmış “Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilahare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arzederim. Not: Şahıslara temiz alet verecekler” ifadeleri çıktı. Suikast notuna ilişkin Engin ile Belge’nin görüşleri şöyle:

Murat Belge: Görüş bildirecek kadar bir bilgim yok. Ne olduğunu anlamış değilim. Bu ülkede kıyamet kadar cinayet işlendi, işleniyor. Toplumsal hafızada iz bırakan olaylarda taraf olduğum doğrudur. Ancak bu süreçte özellikle o cenahtan kimsenin ayağına basmışlığım yok. Böyle bir şeyi beklemiyordum. Ancak Gezi olaylarından itibaren hükümeti eleştiriyorum. O cenahın işidir diyemem, ancak o cenahın etkisinde ama çizgisi dışında, marjinal öğelerinin işi olabilir diye düşünüyorum. Bunu özellikle belirtmek isterim. Benim için bir değeri yok, şimdilik arkadaşlarımla bir değerlendirme yapacağım, ona göre suç duyurusunda bulunacağım ve koruma talep edeceğim.

Aydın Engin: Henüz ciddiye alınıp alınmaması konusunda fikrim yok. Ancak 70’li yıllar bu tür suikastların yoğun olduğu senelerdi. Ve ben gazeteci olarak doğrudan olayların içindeydim. Küçümsenmemeli, o yüzden yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Emniyet Koruma Daire Başkanlığı’ndan koruma talebinde bulunacağım. Mayıs 2015’e kadar resmen koruma altında idim. Ancak bitişik koruma ile yaşamıyordum. Şimdi buna da alışmalıyım.

DERHAL HAREKETE GEÇİLSİN

T24 haber portalının yayın yönetmeni Doğan Akın da Emniyet’in ve savcılığın harekete geçmesi için açık çağrıda bulundu. Akın, “Neden bu iki isim hedef alındı. Yıllardır polis korumasında olan isimler bunlar. Hrant Dinksuikastının ardından yazdıkları yazılar nedeniyle hain ilan ettiler. Aydın Engin ile Murat Belge, son olarak ‘İnkılap Tarihi ve Tarih ders kitapları, başta Ermeni öğrencilerden olmak üzere, özür dilenerek derhal toplatılmalıdır. 2015’e giderken özlenen Türk-Ermeni barışının yolu buradan geçer’ ifadesini taşıyan ve ders kitaplarının nefret söyleminden arındırılmasını talep eden bildirinin imzacıları arasındaydı. Sizden önce bizleri savcılık ve Emniyet kaynakları aramalıydı. Derhal Emniyet ve savcılık kaynakları harekete geçsin” diye konuştu.